
Toyota'nın hidrojen yakıtlı gemisi yeniden denizlerde...
08 Şubat 2020 / 12:48 Toyota'nın sıfır emisyonlu Energy Observer gemisi 2020 turuna başlıyor

Toyota'nın hidrojen yakıt hücresi teknolojisini enerji kaynağı olarak kullanan Energy Observer gemisi 2020 turuna başlıyor. İlk hidrojen yakıt hücreli otomobil olan Mirai’yi otomotiv dünyasına kazandıran Toyota, 2020 turuna hazırlanan geminin yakıt hücresi sistemini daha da geliştirdi. Toyota’nın 2050 Çevre Hedefi doğrultusunda Energy Observer ile yakın işbirliği halinde çalışan Toyota Avrupa Teknik Merkezi, Mirai modelindeki yakıt hücresi sistemini özel bir yakıt sistemine dönüştürdü.
Sistemin tasarlanmasını ve gerekli parçaların üretimini üstlenen Avrupa’daki Ar-Ge ekibi, yakıt hücresi sisteminin kompakt bir hale getirilmesi görevini de üstlendi. Sistemin sadece 7 ay gibi kısa sürede Energy Observer’a uygulanabilmesi, Toyota’nın sahip olduğu yakıt hücresi teknolojisinin farklı alanlarda kullanmaya ne kadar uygun olduğunun göstergesi olarak da öne çıktı.
Denizcilikteki hidrojen kullanımının geliştirilmesi ve enerjide karbon emisyonunu azaltma noktasında hidrojenin iyi bir temel oluşturduğuna inanan Toyota, birçok farklı alanda uygulama alanına imkan veren Yakıt Hücresi Sistemi ile bu teknolojinin pazarda kabul görmesini ve yaygınlaşmasını amaçlıyor. 2017 yılından bu yana projeyi destekleyen Toyota, yakıt hücresi sistemi ile hidrojen toplumu yaratmak istiyor. Bununla birlikte Toyota, ileri mühedislik kapasitesi ve hidrojenli elektrikli araç konusundaki bilgisiyle yakıt hücresi gelişimine önderlik ediyor.
-
Volvo EX30, Good Design Award 2025 ödülünü kazandı
EX30, tasarım ve sürdürülebilirlik kriterleriyle "Good Design Award 2025"te Ulaşım kategorisinde ödüle layık görüldü
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS