› Trophee Andros için yeni bir Dacia!

Trophee Andros için yeni bir Dacia!

14 Kasım 2011 / 21:39 Dacia, üçüncü kez katılacağı Trophee Andros için hazırladığı Lodgy Glace'in fotoğraflarını yayınladı

Trophee Andros için yeni bir Dacia!
Dacia Lodgy Glace, Dacia'nın Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda lanse edeceği yeni aile otomobilinin asi versiyonu olarak tanımlanıyor. Dacia, bu otomobille bir ilke imza atıyor. Lodgy Glace, Trophée Andros tarihinde yarışlara katılan ilk tek hacimli otomobil olacak.

Yeni sezona renk katmak amacıyla her yarıyıl için sadece bir değil, iki Lodgy Glace start alacak. Bunlardan biri, 2010 ve 2011 Trophée Andros’u Dacia Duster Glace ile ikinci olarak tamamlayan Alain Prost tarafından kullanılacak. Diğer Lodgy Glace ise oğlu Nicolas Prost ve geçen kış Paris’teki Stade de France’da düzenlenen Superfinal’in ortak galibi Evens Stievenart tarafından paylaşılacak.

Tork Engineering (tasarım, üretim, montaj) ve Sodemo’daki (motor) ekiplerce özel olarak hazırlanan Lodgy Glace, Renault Sport Technologies’in (RST) tüm uzmanlığından faydalanıyor. RST projeye, motorsporları dünyasında sahip olduğu teknik ve sportif uzmanlığı ile katkıda bulunmuş. RST'nin tıpkı bir orkestra şefi gibi farklı teknik ortakları ve disiplinleri (tasarım, mühendislik), Dacia markasını ve sürücüleri kusursuzca koordine ettiği belirtiliyor. Yeni Lodgy Glace, selefi olan Dacia Duster Glace’in kendini kanıtlamış teknik çözümlerinden ve spesifik gelişmelerden faydalanıyor. Ancak otomobilin süspansiyonlarında, direksiyon sisteminde ve motor gücünde geliştirmeler yapıldığı açıklanıyor.

ÇOK OKUNANLAR