SEKTÖREL › Türkiye'nin en popüler "hot hatch" modeli

Türkiye'nin en popüler "hot hatch" modeli

14 Şubat 2021 / 19:01 Honda Civic Type R, Türkiye’de "hot hatch" segmentinin en çok tercih edilen modeli oldu

Türkiye'nin en popüler

Honda'nın başarılı hot hatch modeli Civic Type R, 2020 yılında türünün en çok tercih edilen otomobili olmayı başardı. Ateşli Honda'nın makyajlı versiyonu yılın ikinci yarısında yollara çıkmasına rağmen 13 adetlik satışa ulaştı. 

Honda’nın yüksek performanslı kompakt hatchback segmentindeki başarılı temsilcisi Civic Type R’ın güncellenen versiyonu Türkiye’de de performans sevenlerin odağı olmayı başardı. Civic Type R’ın 320 beygir gücündeki 2.0 litrelik VTEC Turbo motoru ve 6-ileri manuel şanzımanı, benzersiz bir performans sunarken, üç çıkışlı egzoz sisteminin Aktif Ses Kontrolü özelliği de sürüş keyfini artırıyor.

580cfd3b1d457058fd01b14285cf2abd_0.jpg

Civic Type R, düşük ağırlık merkezinin yanı sıra hafif ve rijit gövdesiyle, yüksek performanslı hatchback segmentinin en iyi sürüş deneyiminlerinden birini yaşatıyor. Gelişmiş süspansiyon sistemi ile keskin bir sürüş deneyimi sunan Type R,  Adaptif Amortisör Sistemi sayesinde de üstün bir yol tutuş performansı vaat ediyor. 

580cfd3b1d457058fd01b14285cf2abd_1.jpg

Civic Type R, 0-100 km/s hızlanmasını 5,8 saniyede tamamlıyor ve 270 km/s maksimum hıza ulaşıyor. Sürüş modlarıyla konfor ve performansı bir arada sunan Type R, Honda LogR özelliği ile sürüş verilerini kayıt altına alıp analiz ederek sürücünün kendini geliştirmesine katkı sağlıyor. İç ve dış tasarımı ile en az performansı kadar dikkat çeken Civic Type R, güvenliği de ön planda tutuyor. Honda Civic Type R, sınıfının en kapsamlı güvenlik paketlerinden biri olan Honda SENSING ile Kör Nokta Uyarı Sistemi, Çapraz Trafik Uyarı Sistemi, Araç Denge Kontrol Sistemi (VSA) ve Lastik Basınç İkaz Sistemi (TPMS) gibi birçok aktif güvenlik teknolojisini bünyesinde barındırıyor. 

ÇOK OKUNANLAR