SEKTÖREL › 'Ultra' hafif Audi TT!

'Ultra' hafif Audi TT!

01 Mayıs 2013 / 01:07 Audi'nin TT ultra quattro konsepti, Wörthersee etkinliğinde tanıtılacak...

'Ultra' hafif Audi TT!
Otomobil tutkunlarının bir araya geldikleri en büyük organizasyonlardan biri olan Wörthersee Tour’un Mayıs ayında düzenlenecek etkinliğinde Audi, TT ultra quattro concept aracını sergileyecek.

310 bg güç ve 400 Nm tork üreten 2.0 TFSI motora ve sadece 1.111 kilogram ağırlığa sahip olan TT ultra quattro concept, 0'dan 100 km/s hıza 4.2 saniyede ulaşabiliyor. Sürekli dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan araç, 280 km/sa maksimum hıza çıkabiliyor.
 
TT ultra quattro konseptinde, Audi Ultra hafif yapı teknolojisi sayesinde, mevcut seri üretim TT modeline göre 100 kg’lik bir hafifleme sağlanmış. Konseptin B-sütunlarında,  arka kısımlarda ve merkez boşluğunda karbon-fiber takviyeli polimer (CFRP) kullanılmış. Zemin ve birleştirme malzemelerinde ise destek olarak magnezyum bileşenleri tercih edilmiş.
 
Hafiflik ve sportifliğin birleşimi tasarımda da kendini belli ediyor. Seri üretim modeli ile karşılaştırıldığında, Audi tasarımcıları bu konsept modelin konturlarına daha da öne çıkarmışlar. Geniş spoyler, TT ultra quattro'nun sahip olduğu motorsporları genlerini simgeliyor. Arka kanatın tabanı (destekleyici bir parça olduğu için) alüminyumdan üretilirken, daha fonksiyonel bir özelliğe sahip olan kanatın kendisi ise karbondan imal edilmiş.

Kameralı dikiz aynası
Özel bir kristal beyaz renge sahip olan konsept otomobilin dış kısmında kullanılın CFRP; kaput, tavan ve gövdede kendine yer bulunuyor. Aracın iç kısmındaysa sürüşle ilgili tüm konfor detayları düşünülmüş; klima, elektrikli pencere kontrolleri ve elektromekanik park freni TT ultra quattro konseptinde standart olarak sunuluyor. Bu araçtaki bir başka önemli geliştirme ise direkt olarak kokpit içine görüntü aktaran dikiz aynaları.

ÇOK OKUNANLAR