YENİ MODELLER › Volkswagen T-Roc üstünü açtı

Volkswagen T-Roc üstünü açtı

21 Ağustos 2019 / 13:05 Volkswagen, crossover modeli T-Roc'un Cabriolet versiyonunu Frankfurt fuarında tanıtacak

Volkswagen T-Roc üstünü açtı

Range Rover Evoque'un cabrio versiyonu geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkmış ve kompakt SUV segmentinde bir ilke imza atmıştı. Cesur bir deneme olan ve beklenen ilgiyi göremeyen bu otomobilin ardından benzer bir maceraya da Volkswagen atılıyor. Ülkemizde de sattığı crossover modeli T-Roc'un cabrio gövde tipini hazırlayan Volkswagen, bu otomobilin dünya lansmanını Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirecek.

2020 yılının bahar aylarında Avrupa pazarına sunulması planlanan T-Roc Cabriolet, Beetle ve Golf’ten sonra markanın klasik soft-top tavan geleneğini devam ettiriyor. Tavanı 30 km/s hıza kadar sadece 9 saniyede açılan T-Roc Cabriolet'nin gövdesinde devrilmeye karşı bazı tedbirler bulunuyor. Ön cam çerçevesi güçlendirilen otomobilde, ayrıca tehlikeli bir durumda otomatik olarak yükselen koruma barlarına yer verilmiş.

7d810dbb80cb4d5ee8dced2709df2cb1_0.jpg

T-Roc Cabriolet'de opsiyonel olarak sunulan yeni nesil bir bilgi ve eğlence sistemi (MIB3) bulunuyor. Yeni sistemde, entegre eSIM'in de dahil olduğu bir çevrimiçi bağlanabilirlik ünitesi bulunuyor. Bu, sürücünün Volkswagen sistemine kaydını yaptırmasıyla birlikte, Cabriolet'nin sürekli çevrimiçi olabilmesi anlamına geliyor. Bilgi akışı, 8 inçlik bilgi ve eğlence sistemi ekranıyla sağlanıyor. Ekran, opsiyonel olarak 11,7 inç bilgi ve eğlence sistemi ile birlikte kullanıldığında tamamıyla dijital bir kokpit alanı yaratılabiliyor.

Yeni T-Roc Cabriolet, 'Style' ve 'R-Line' donanım paketleriyle sunulacak. Önden çekişli bir otomobil olan T-Roc Cabriolet’de, 6-ileri manuel şanzımanla kombine edilen 115 beygir gücünde 1.0 TSI ve  7-ileri DSG ile sunulan 150 beygir gücünde 1.5 TSI motorlar görev yapacak.

7d810dbb80cb4d5ee8dced2709df2cb1_1.jpg

ÇOK OKUNANLAR