YENİ MODELLER › Volkswagen’den coupe gövdeli SUV konsepti!

Volkswagen’den coupe gövdeli SUV konsepti!

15 Ocak 2015 / 17:06 Volkswagen Cross Coupe GTE konsepti Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı

Volkswagen’den coupe gövdeli SUV konsepti!

Volkswagen, coupe gövdeli SUV pazarına giriş yapmaya hazırlanıyormuş gibi görünüyor. Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Cross Coupe GTE konsepti, markanın Kuzey Amerika’da satışa sunacağı yeni crossover modelin ön gösterimi niteliğinde. Alüminyum ızgarası ve LED farları ile agresif bir ön tasarıma sahip olan konsept crossover, kaslı çamurluklara, parlak siyah detaylara ve güçlü karakteristik çizgileri ile de dikkat çekiyor. 22 inçlik jantlar üzerinde yer alan crossover’ın arka kısmında ise alçalan bir tavan çizgisi, bagaj kapağına monte edilmiş spoyler yer alıyor.

Beş koltuklu düzene sahip olan iç mekan sadeliğiyle dikkat çekiyor. Yarı anilin Nappa deri koltuklar, parlak siyah ve alüminyum detaylar, dijital gösterge paneli, dokunmatik klima sistemi ve 10.1 inçlik dokunmatik ekrana sahip infotainment sistemi ise sadeliğin korunmasına yardımcı oluyor.

Konsept gücünü 3.6-litre V6 motor, iki elektrikli motor ve 14.1 kWh’lık lityum-iyon pillerden oluşan bir hibrit sistemden alıyor. Bu hibrit sistem kombine olarak 359 bg güç ve 379 Nm tork üretirken, 0-96 km/s hızlanmasını 6 sn’de tamamlıyor.

32 km’lik sadece elektrikli menzile sahip olan Volkswagen Cross Coupe GTE, şu an için sadece bir konsept olmasına karşın, Alman üretici crossover’ın markanın Tennessee fabrikasında 2016 yılının sonundan itibaren üreteceğinin bilgisini veriyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR