SEKTÖREL › Volvo Cars Çin'i elektriklendirecek...

Volvo Cars Çin'i elektriklendirecek...

26 Nisan 2018 / 17:11 Volvo, 2025 yılında satışlarının yüzde 50’sinin elektrikli modellerden oluşacağını duyurdu

Volvo Cars Çin'i elektriklendirecek...

Volvo Cars, 2017 yılında otomotiv endüstrisinde bir ilki gerçekleştirmiş ve 2019 yılından itibaren tüm yeni modellerinin “mild hybrid”, “plug-in hybrid” ya da “elektrikli” otomobillerden oluşacağını duyurmuştu. Şirketin bu stratejisi markayı, elektrikli otomobiller pazarında dünya lideri olan Çin’de önemli bir oyuncu haline getiriyor. Çin hükümeti, 2025 yılına kadar ülkenin yıllık araba satışlarının yüzde 20'sinden fazlasının elektrikli olmasını hedefliyor ki, bu da Çin hükümetinin tahminlerine 7 milyondan fazla otomobile denk geliyor.

Volvo Cars Başkan ve CEO'su Hakan Samuelsson, "Geçen yıl, içten yanmalı motorun ötesindeki bir çağa hazırlık olarak elektrifikasyon taahhüdünde bulunduk" dedi "Bugün, dünyada elektrikli otomobiller konusunda lider olan bir pazarda bu taahhüdümüzü güçlendiriyor ve daha da genişletiyoruz. Çin'in elektrik geleceği Volvo Cars'ın elektrik geleceğidir."

Volvo Cars, şu anda Çin'de S90 ve S90L T8 Twin Engine modellerini üretiyor. Ayrıca bu hafta Çin'de, XC60 T8 Twin Engine modelinin üretimine başlıyor, yani çok yakında Volvo Cars’ın Çin’deki üç fabrikası da -Luqiao, Chengdu ve Daqing- plug-in hybrid ya da bataryaya sahip elektrikli otomobiller üretmeye başlayacak

ÇOK OKUNANLAR