SEKTÖREL › Volvo Cars üç tasarım başkanına emanet

Volvo Cars üç tasarım başkanına emanet

19 Aralık 2018 / 18:18 Volvo Cars'ın yeni model ailesinde üç tasarım başkanının imzası bulunuyor

Volvo Cars üç tasarım başkanına emanet

Volvo Cars, geçtiğimiz hafta ilk kez tasarımdan sorumlu üç başkanını ve onların tasarladığı tüm yeni otomobil modellerini Stockholm'de özel bir etkinlikte bir araya getirdi. Volvo Cars'ın portföyünün görünümünü değiştiren ve geçtiğimiz yıllarda Volvo markasını canlandıran bu üç tasarımcı, şirketin elektrikli ve otonom araçlara yönelmesi ile birlikte artık gelecekteki tasarım fırsatlarına odaklanacak.

2014 yılında piyasaya sürülen geniş SUV XC90, Volvo'nun yeni tasarım dilini tanıtan ilk modeldi. XC90, gerçek premium oranlarına izin veren SPA ve CMA modüler araç mimarileri üzerinde üretilen tüm yeni 90, 60 ve 40 serisi için örnek oluşturdu.

Tasarımdan Sorumlu Başkan Thomas Ingenlath “Max ve Robin ile birlikte çalışmak çok keyifli. Birbirimizin etrafında kendimizi rahat hissediyoruz ve birlikte çalışmaktan ilham alıyoruz” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti: “En çok gurur duyduğum şey, bu inanılmaz markayı alıp onu çekici ve arzu duyulan bir ürün haline getiren bir tasarımla gerçek bir premium İskandinav markası haline getirmemiz.”

Volvo’nun diğer Tasarımdan Sorumlu Başkanı Robin Page; “Gerçekten iyi arkadaşız ve meslektaş olarak birlikte keyifle çalışıyoruz. Max ve ben Volvo'ya gelmeden önce, Thomas stratejiyi oluşturdu ve sonra onun vizyonunu gerçekleştirmek için gereken takımı kurduk. Sonucu bugün burada görüyorsunuz, harika bir otomobil serisi.” açıklamasında bulunurken; Dış Tasarımdan Sorumlu Başkan Maximilian Missoni ise “Sanırım Volvo’nun tasarımını premium segmente yükselttik. Thomas'ın en büyük gücü, bir vizyoner olması ve bir sonraki büyük şeyi hissetmesi. Robin, Volvo'nun iç tasarım ve kalitesini müthiş bir ölçüt haline getirdi” dedi.

ÇOK OKUNANLAR