SEKTÖREL › Volvo Cars'ın yükselişi devam ediyor...

Volvo Cars'ın yükselişi devam ediyor...

20 Temmuz 2018 / 19:00 Volvo, global satışlarındaki artışa bağlı olarak yılın ikinci çeyreği için rekor bir faaliyet karı açıkladı

Volvo Cars'ın yükselişi devam ediyor...

Volvo Cars, global satışlarındaki artışa bağlı olarak geçen yılın aynı dönemine göre 2018 yılının ikinci çeyreği için yüzde 28,6 artışla 4,2 milyar SEK'lik rekor bir faaliyet karı açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde şirketin gelirleri yüzde 26,9 artarak 66,0 milyar SEK olarak gerçekleşirken, satış adetleri yüzde 14,6 artarak 170.232 araca yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde yüzde 6,3 olan şirketin ilgili dönemdeki faaliyet kar marjı yüzde 6,4 olarak gerçekleşti.

Volvo Cars, 2018 yılının ilk altı ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,7 artışla 7,8 milyar SEK faaliyet karı açıkladı. Bu aynı zamanda altı aylık dönem içerisinde şirketin ulaştığı en yüksek kar. 2018 yılının ilk yarısındaki şirketin gelirleri yüzde 23,6 artarak 122,9 milyar SEK olarak gerçekleşirken, satış adetleri 2017 yılının ilk yarısı ile kıyaslandığında yüzde 14,4 artarak 317.639 araca yükseldi. Şirketin bu dönemdeki faaliyet kar marjı yüzde 6,4 olarak gerçekleşti.

“Bu sonuçlar, Volvo Cars'ın yeni sürdürülebilir küresel büyüme dönemi için çok iyi konumlandırılmış olduğunu teyit ediyor.” diyerek değerlendirmesine başlayan Başkan ve CEO Håkan Samuelsson sözlerine şöyle devam etti: “2018 yılında bir başka satış rekoruna imza atmayı bekliyor, yeni vizyonumuz Freedom to Move çerçevesinde markamızı küresel bir mobilite sağlayıcısı olarak konumlandırmayı hedefliyoruz.”

2010 yılında Zhejiang Geely Holdings tarafından satın alınan şirketin dönüşüm operasyonu tamamlandı. Küresel üretim ayak izini genişleten şirket son birkaç yılda ürün gamını tamamen yeniledi. Volvo Cars 2018 yılının ilk yarısında bir yandan ABD’deki ilk üretim tesisi olan Güney Carolina fabrikasını açarken, diğer yandan ise Yeni S60 premium sedan ve Yeni V60 premium station wagon modellerini lanse etti.

Şirket uzun vadede; yıllık satışlarının yarısını tamamen elektrikli otomobillerin oluşturmasını, satılan otomobillerin üçte birinin otonom sürüş özelliğine sahip olmasını ve otomobillerin yarısını müşterilerine kendi abonelik hizmetleri üzerinden sunmayı hedefliyor. Bu girişimlerle müşteri tabanı ile bağlantı halinde olmayı hedefleyen Volvo Cars, önümüzdeki on yılın ortalarına kadar 5 milyon müşteri ile doğrudan iletişim içerisinde olmayı ve tekrar eden gelirlerden yeni kaynaklar oluşturmayı öngörüyor. Şirket böylece müşterilere yönelik bağlantılı veya farklı yeni hizmetler geliştirmek için çok daha büyük bir potansiyele sahip olacak.

ÇOK OKUNANLAR