LANSMAN › Volvo XC40 satışa sunuldu...

Volvo XC40 satışa sunuldu...

11 Mayıs 2018 / 00:18 Volvo’nun yepyeni kompakt SUV modeli XC40, 292.160 TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'de...

Volvo XC40 satışa sunuldu...

Volvo'nun kompakt SUV sınıfındaki yepyeni modeli XC40 292.160 TL'den başlayan fiyat etiketieriyle bayilerdeki yerini aldı. Volvo Car Türkiye, ülkemizde dört farklı motor seçeneğiyle satışa sunulan bu yeni SUV modeli için Sirkeci'den Kadıköy'e, oradan da Beykoz Kundura Fabrikasına uzanan keyifli bir lansman organizasyonuna imza attı.

XC40’ın en önemli özelliği Volvo Cars’ın yepyeni modüler kompakt otomobil platformu (CMA) üzerinde üretilen ilk model olması. Markanın daha büyük modellerinde kullanılan SPA platformunun en iyi niteliklerini kompakt sınıfa aktardığı belirtilen bu yeni mimariyi Volvo’nun gelecekteki diğer 40 serisi modellerinde de göreceğiz.  

XC40, markanın diğer modellerinde de gördüğümüz İskandinav tasarım diliyle şekillenmiş yüksek bir gövdeye sahip. İç bükey tasarıma sahip ön ızgarası, Thor’un Çekici olarak tanımlanan far tasarımı, devasa C sütunları ve karakteristik Volvo imzası haline gelen stop grubuyla kaliteli, şık ve kendinden emin bir tasarım sunan XC40, eğlenceli renk paletiyle de dikkat çekiyor. Çift renk gövde opsiyonu ve 17 inçten 21 inçe kadar uzanan jant seçenekleriyle, genç bir kimliğe sahip olan SUV’nin kabini de İskandinav tasarım dili ve sadeliğiyle şekillenmiş kaliteli bir atmosfere sahip. Farklı renk alternatifleri sunan ve geri dönüşümlü doğal malzemelere de yer verilen kabin, markanın XC60, XC90 ve S90 gibi diğer yeni nesil modelleriyle benzer tasarım detayları ve teknolojilere ev sahipliği yapıyor. Kısa vites kolu, dijital gösterge paneli ve orta konsolda yer alan, Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu 12 inçlik Sensus bilgi eğlence sistemi de diğer Volvo modelleriyle paylaşılan özellikler arasında.

c26ae19b6aad6ea9254651b3487ede7e_1.jpg

Geri dönüşümlü şık bir malzeme ile kaplanan kapı içleri, bir dizüstü bilgisayarın bile sığdırılabileceği bir alan sunan XC90’ın kabini oldukça kullanışlı detaylar barındırıyor. Mesela sürücü koltuğunun altında bir çekmece yer alırken, kol dayamanın hemen önünde de yerinden çıkarılabilen portatif çöp kutusu bulunuyor. Kullanışlılık demişken... XC40’ın ayak hareketiyle otomatik olarak açılabilen bagaj bölümünde de kullanışlı bir yapı mevcut. Mesela, 460 litrelik bagajın pandizotu, zemindeki bölüme yerleştirilebiliyor. Ayrıca zemini katlayarak bagajı ikiye bölmek ve ortaya çıkan kancalara poşet ve paket asmak mümkün. Ayrıca tek bir düğme ile arka koltukları katlayarak düz bir bagaj zemini elde edilebiliyor.

Kablosuz telefon şarjı gibi teknolojik donanımlar da sunan XC40, ayrıca dijital anahtar teknolojisi sayesinde, fiziki anahtar olmadan aile bireyleri veya arkadaşlarla paylaşılabilen ilk Volvo modeli olacak. Ön konsola entegre edilen dünyanın ilk hava kanallı subwoofer’ına sahip Harman Kardon Premium Sound ses sistemiyle donatılan SUV’de ayrıca 90 ve 60 serisi modellerinde bulunan güvenlik ve sürüş destek teknolojileri de cömertçe kullanılmış. Pilot Assist, City Safety, Yoldan Çıkma Önleme ve Engelleme, fren destekli Kavşak Uyarısı ve 360 derece kamera özellikli Park Assist sistemi bu teknolojiler arasında yer almakta.

c26ae19b6aad6ea9254651b3487ede7e_0.jpg

ZENGİN MOTOR GAMI

XC40 zengin bir motor gamına sahip, ancak seçeneklerden bazıları yılın son çeyreğinde yollara çıkacak. XC40 ilk etapta 190 bg güç ve 400 Nm tork değerşeri sunan D4 motor seçeneğiyle alınabilecek. Bu versiyon dört tekerlekten çekişli aktarmaya ve 8-ileri Geartronic şanzımana sahip. Bu versiyonun fiyatı 292.160 TL ile 344.355 TL arasında değişiyor.

XC40'ın ülkemize yılın son çeyreğinde ithal edilecek diğer motor seçenekleri ise; önden çekişle ve 6-ileri manuel şanzımanla kombine edilen 156 bg gücündeki 1.5 litrelik T3 benzinli, 8-ileri Geartronic şanzımana, dört tekerlekten çekiş özelliğine ve 190 bg'lik güce sahip olan 2-litrelik T4 benzinli ve Geartronic şanzıman, önden çekiş ve 150 bg güç değeri sunan D3 turbo dizel versiyonlar olacak. Bunun yanında CMA platformu sayesinde XC40’ın gelecekte hibrit ve tamamen elektrikli versiyonlarının da yollara çıkacağı açıklanıyor.

Barcelona yollarında XC40’ın D4 motor seçeneğini kullandık. 1.7 tonu aşan ağırlığına rağmen gayet tatminkar bir performans sunan XC40, süspansiyon konforuyla da premium otomobil müşterilerini memnun edecek bir karaktere sahip. CMA platformunun da etkisiyle çevik bir sürüş karakterine sahip olan otomobil, kompakt boyutlarından beklenen kıvraklığı sunabiliyor. Otomobil özellikle sürüş modları arasında yer Dynamic seçeneğinde tepkili bir karaktere bürünüyor, Etkili yalıtımıyla rüzgar ve yol gürültüsünü kabine minimum seviyede ileten otomobil, dizel motorun sesini ise adeta duymanızı istiyor.

Haber: Bahadır Bektaş

ÇOK OKUNANLAR