GÜNDEM › Volvo’nun üretimi üç kıtada devam edecek

Volvo’nun üretimi üç kıtada devam edecek

02 Kasım 2016 / 12:01 İsveçli üretici yeni küresel üretim stratejisi dahilinde Çin’deki fabrikasının üretim kapasitesini artırıyor

Volvo’nun üretimi üç kıtada devam edecek

Halihazırda Avrupa ve Asya olmak üzere iki farklı kıtada üretim gerçekleştiren Volvo, yeni küresel üretim stratejisini açıkladı. Yeni stratejisi ile birlikte Çin’deki üretim kapasitesini artıracak olan İsveçli üretici, kapasite artırımı ile birlikte ABD, Avrupa ve Asya-Pasifik pazarlarına ihracatları bu merkezden gerçekleştirecek. Yeni üretim stratejisi ile birlikte Volvo S90 ve Volvo S90 Excellence modellerini Çin’de üretecek olan üretici, bu iki otomobilin Çin’de üretilen en premium otomobiller olacağını iddia ediyor.

Volvo Avrupa’da İsveç ve Belçika olmak üzere iki farklı fabrikada üretimine devam ediyor. İsveç’teki Göteborg fabrikası ölçeklendirilebilir ürün mimarisi SPA platformu ile 90 ve 60 Serisi modellerini üretirken Belçika’daki Ghent fabrikasının ise kompakt modüler mimarisi CMA ile yeni 40 Serisi modellerini üretmesi planlanıyor. Volvo’nun ABD’nin Güney Carolina eyaletinde yerel pazar ve ihracat pazarı için SPA platformuyla otomobiller üretecek olan yeni bir fabrikasının inşası da devam ediyor.

Volvo, SPA platformu üzerinde yer alan S90 Serisi otomobillerini Çin’in kuzeyinde bulunan Daqing fabrikasında üretecek. İsveçli üretici ayrıca, orta ölçekli SPA platformunu temel alan güncel ve gelecekteki 60 Serisi modellerini Çin’in batısında bulunan Chengdu fabrikasında üretecek. Yine yeni üretim stratejisinin bir parçası olarak CMA üzerine yer alan 40 Serisi modelleri ise Şanghay’ın yaklaşık 350 km güneyinde bulunan Luqiao fabrikasında üretilecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR