YENİ MODELLER › VW’den Çin’e özel amiral gemisi!

VW’den Çin’e özel amiral gemisi!

02 Mart 2016 / 20:46 Volkswagen ürün gamının zirvesinde yer alacak olan yeni Phideon yalnızca Çin’de satılacak

VW’den Çin’e özel amiral gemisi!

Volkswagen 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Çin pazarına özel olarak geliştirdiği modeli Phideon’u ortaya çıkarttı. Markanın artık yaşlanmaya başlamış olan Phaeton modelinin yerine geçecek olan yeni model, markanın ürün gamında yine yalnızca Çin’de satılan Magotan modelinin üzerinde yer alacak.

İsmini Pagan dininde sadakat tanrısı olan Fides’ten alan yeni model, Volkswagen’in MLB mimarisinde yer alan ilk otomobili olma özelliğini taşıyor. Marka yetkilileri Phideon’un yalnızca Çin’de satılacak olmasına rağmen Almanya’da tasarlandığının ve geliştirildiğinin altını çiziyor.

5.05 metrelik uzunluğu, 1.87 metrelik genişliği, 1.48 metrelik yüksekliği ve üç metreden daha uzun aks mesafesi ile birlikte büyük boyutlara sahip olan yeni otomobilin tasarımı ise markanın Passat modeline bir hayli benziyor. Küçük değişikler ile uzun aks mesafesine ve daha büyük boyutlara sahip bir Passat olarak betimlenebilecek olan yeni modelin iç mekanı hakkında ise henüz herhangi bir fotoğraf mevcut değil. Volkswagen yeni otomobilinin elektrikli vakumlu kapı sistemine, havalandırmalı ve masaj fonksiyonlu koltuklara, üç farklı ambiyans aydınlatması rengine ve gece görüş sistemi ile head-up display’e sahip olduğunu açıklıyor. Bu teknolojilerin yanı sıra adaptif hız sabitleme sistemine, ön, arka ve ışık asistan sistemlerine ve markanın MirrorLink, Android Auto ve Apple CarPlay’i destekleyen en son infotainment sistemini bünyesinde barındıran yeni modelin iki motor seçeneğine sahip olacağı açıklanıyor.

300 bg güç ve 440 Nm tork üreten 3-litre hacimli V6 turbo benzinli motor seçeneğinin yalnızca 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi ile eşlenmiş bir şekilde sunulacağını bildiren Volkswagen, yeni modelinde ayrıca önden çekişli 2-litre hacimli dört silindirli turbo benzinli motor seçeneğine de yer vereceğini açıklıyor. Alman üreticinin Çin pazarına sunacağı yeni amiral gemisinin ilerleyen yıllarda plug-in hibrit versiyona da sahip olacağı söyleniyor.

Volkswagen, Shanghai Automotive Industry Corporation ile ortak olarak üreteceği yeni modelini Çin’de 2016 yılının üçüncü çeyreğinde satışa sunmayı planlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR