YENİ MODELLER › Yani Ford Kuga'da hibrit seçenekler...

Yani Ford Kuga'da hibrit seçenekler...

21 Nisan 2019 / 00:54 Ford Kuga'nın yeni nesli şarj edilebilir yarı hibrit ve tam hibrit versiyonlara sahip

Yani Ford Kuga'da hibrit seçenekler...

Ford, selefinden daha geniş bir yaşam alanı sunan yeni Kuga'yı tanıttı. Selefinden 89 mm daha uzun ve 44 mm daha geniş bir gövdeye sahip olan Kuga'nın dingil mesafesinde ise 20 mm'lik bir artış bulunuyor. Yepyeni bir tasarıma sahip olan yeni Kuga, motor çeşitliliği açısından da oldukça iddialı. Otomobilde benzinli ve dizel motor seçeneklerinin yanı sıra artık hibrit versiyonlar da sunuluyor.

Titanium, ST‑Line ve Vignale olmak üzere üç farklı donanım seviyesi ile sunulan yeni Ford Kuga zengin güç ve aktarma çeşitliliği ile farklı kullanıcı beklentilerini karşılıyor. Plug-In Hybrid, EcoBlue Hybrid (yarı hibrit) ve Hybrid (tam hibrit) olmak üzere üç farklı elektrik destekli versiyon sunan Kuga, ayrıca 2.0 litre EcoBlue dizel, 1.5 litre EcoBlue dizel ve 1.5 litre EcoBoost benzinli motor seçeneklerine de sahip. Otomobil akıllı 8-ileri otomatik şanzımanla da satın alınabilecek. 

7700eaf6daa185b4a91d2d333f72a96e_0.jpg

Kuga teknolojik donanımlarıyla da dikkat çekiyor. Entegre modeme sahip FordPass Connect, 12.3 inçlik dijital gösterge paneli, kablosuz şarj ünitesi, 8 inçlik dokunmatik ekranlı SYNC 3 ve B&O ses sistemi gibi teknolojiler barındıran Kuga, yeni Dur-Kalk özellikli geliştirilmiş Adaptif Hız Kontrol Sistemi, Trafik Levhası Tanıma Sistemi ve Şerit Hizalama Sistemi, Dinamik LED Ön Far Sistemi, Aktif Park Asistanı ve head-up display gibi özellikler de sunuyor.

7700eaf6daa185b4a91d2d333f72a96e_1.jpg

Kuga Plug-In Hybrid içten yanmalı motorun menzil özgürlüğünü ve elektrikli motor sistemlerin verimliliğini bir arada sunuyor. Sistemde 2.5 litre hacimli benzinli motoru elektirkili motor ve jeneratör ile 14,4 kWh kapasiteli lityum batarya destekliyor. 225 bg güç üreten ve Ford’un Avrupa’daki ilk şarj edilebilir hibrit çözümü olan sistem 50 km’nin üzerinde bir elektrikli menzil sunarken, 1,2 lt/100 km yakıt tüketimi ve 29 gr/km C02 salım değerine imza atıyor. Sol çamurluğa entegre şarj soketi üzerinden şarj edilebilen batarya ayrıca sürüş esnasında fren enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren rejeneratif şarj teknolojisiyle de şarj edilebiliyor. Bataryanın 230 Volt ile şarj edilmesi 4 saat sürüyor. Sürücüye var olan şarjı ne zaman ve ne şekilde kullanacağını seçme imkânı sunan; EV Auto, EV Now, EV Laterve EV Charge olmak üzere dört farklı elektrikli sürüş modu bulunuyor. Bataryanın şarjı en düşük seviyeye indiğinde sistem otomatik olarak içten yanmalı motoru elektrikli motorun desteklediği EV Auto sürüş moduna geçiş yapıyor.

Kuga EcoBlue Hybrid versiyonunda Ford’un 150 bg gücündeki 2.0 litre EcoBlue dizel motoru devreye giriyor. Yarı hibrit sistemde kayış ile tahrik edilen entegre bir marş motoru/jeneratör (BISG) yer alıyor. Yavaşlama ve fren anında enerji kazanımı sağlayan ve depolayan marş jeneratörü aynı zamanda 48 Volt’luk hava soğutmalı lityum ion bataryayı şarj ediyor. Marş jeneratörü ayrıca depolanan enerjiyi kullanarak bir yandan aracın elektrik donanımlarını beslerken diğer yandan da normal sürüşlerde ilave tork ile benzinli motoru destekliyor. Kuga’nın Auto Start-Stop özelliğini daha fazla kullanmasını sağlayan 48 Volt besleme sisteminin de katkısıyla 132 gr/km CO2 salım ve 5.0 lt/100 km yakıt tüketimi değerleri sunuluyor.

7700eaf6daa185b4a91d2d333f72a96e_2.jpg

Kuga Hybrid versiyonunda ise kendi kendini şarj eden bir hibrit sistem bulunuyor. 2.5 litre hacimli benzinli motoru destekleyen elektrikli motor, jeneratör ve lityum bataryadan oluşan elektrikli sistem sıfır emisyonlu salt elektrikli sürüşe imkan tanıyor. 130 gr/km CO2 emisyon değerine ve 5.6 lt/100 km tüketim değerine imza atan Kuga Hybrid 2020 yılının sonlarında önden çekiş ve Ford Akıllı 4x4 çekiş versiyonlarıyla satışa sunulacak.

Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley yaptığı değerlendirmede: “Yeni Kuga, Ford’un insan odaklı tasarım yaklaşımının en iyi örneği. SUV müşterileri ile yakın işbirliği içinde, kullanıcının hayatını her anlamda kolaylaştıran ileri teknolojileri, daha önce görülmemiş güç ve aktarma organları ve üstün konfor özellikleri sunmak üzere geliştirildi” açıklamasını yapıyor.

ÇOK OKUNANLAR