GÜNDEM › Yeni 308 bir depoda 1718 km yol yaptı

Yeni 308 bir depoda 1718 km yol yaptı

28 Ekim 2014 / 10:39 Peugeot Türkiye, 1.2-litre turbo motorlu 308 ile Edirne’den Ardahan’a bir depoda gitmeyi başardı

Yeni 308 bir depoda 1718 km yol yaptı

Peugeot, yeni üç silindirli turbo benzinli 1.2-litre 130 bg PureTech motorunun 6-ileri manuel şanzımanla Türkiye’de daha önce hiç yapılmamış bir “Yakıt Tüketim Testi”ni yapmak üzere Volkan Işık Akademi ile bir araya geldi. Test sürüşüne onay veren TOSFED (Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu) yetkilileri de yolculuğa eşlik ettiler.

Edirne’den start alınan tüketim testinde Ardahan’a kadar süren yolculukta toplam 1718 kilometre geride bırakıldı. Volkan Işık Akademi’nin deneyimli test pilotları bu ekonomik yakıt tüketim testi süresinde farklı yol koşulları ile karşılaştı.

Şehir ve ilçe merkezi gibi yerlerde yaklaşık olarak 50’nin üzerinde trafik ışığı geride bırakıldı. Rota boyunca 308 toplamda dört kez 2000 metrenin üzerine tırmandı. Ardahan İl Tabelası ise 2400 metre ile testin en yüksek noktasıydı. Bu rota boyunca 308 1.2-litre 130 bg PureTech ile far, silecek ve havalandırma sisteminin kullanımı da elbette kaçınılmazdı. Edirne’den start alan test, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Amasya, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan'ın geçilmesinin ardından Çıldır Gölü’nün 45 km ilerisinde biten yakıt ile son buldu.

Volkan Işık Akademi tarafından düzenlenen bu test ile Peugeot 308 yeni üç silindirli benzinli PureTech motoru ile ne kadar ekonomik tüketim sonuçlarına imza atabileceğini ispatlamış oldu. 308 ürün gamının en ağır versiyonu olan cam tavanlı Allure versiyonu olmasına rağmen 53 litrelik yakıt deposuna sahip olan test aracı, bu test sürüşü ile güvenli ve konforlu olmasının yanı sıra yakıt tasarrufunu ve avantajlı kullanım ekonomisini de kanıtlamış oldu.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR