SEKTÖREL › Yeni Captur Euro NCAP'ten 5 yıldız aldı

Yeni Captur Euro NCAP'ten 5 yıldız aldı

06 Aralık 2019 / 11:54 Euro NCAP'ten 5 yıldız alan yeni Renault Captur, üst düzey güvenlik donanımları sunuyor

Yeni Captur Euro NCAP'ten 5 yıldız aldı

Renault'nun B-SUV segmentindeki modeli Captur'un yeni nesli, güncel Euro NCAP güvenlik testlerinden 5 yıldız almayı başardı. Sağladığı yolcu ve yaya güvenliğinin yanı sıra Sürüşe Yardımcı Destek Sistemleri (ADAS) ile de dikkat çeken Captur, güçlendirilmiş karoseri, yolcuların tamamına optimum destek sağlayan geliştirilmiş koltuk yapısı ve aktif gergili, yük sınırlayıcı emniyet kemerleri ile öne çıkıyor. Renault tarafından desteklenen Fix4sure teknolojisi'ne sahip olan otomobil, böylece kaymaya bağlı yaralanmaları önlüyor. Yeni Captur’ün gelişmiş tasarımı sayesinde, arka koltuklara her tip çocuk koltuğu isofix ve I-size sistemiyle yerleştirilebiliyor. Yandan darbelerde ise arka yolcular için geliştirilmiş kafa koruması sağlanıyor. 

13cc389590baa4ea159fa50154317943_0.jpg

Yeni Captur'un güvenlik donanımları da dikkat çekici. 6 adet hava yastığı, acil durum fren destekli ABS, şeritte kalma yardımı, hız uyarılı trafik işareti tanıma özelliği, güvenli mesafe uyarısı ve acil durum fren destek sistemi, hız ayar ve sınırlayıcı, beş koltukta da emniyet kemeri hatırlatıcısı ve acil durum arama gibi özelliklere sahip olan otomobil, ayrıca standart olarak sunulan 360° kamera, %100 LED ön farlar, otomatik kısa/uzun far ve kendiliğinden kararan iç dikiz aynasıyla da daha güvenli bir görüş sağlıyor. 

Captur’ün yeni elektronik mimarisi sayesinde, yaya, bisikletli ve diğer araçları algılayan aktif acil fren destek sisteminin kullanılması mümkün hale geliyor ve otonom sürüşün ilk adımı olan Trafik ve Otoyol Desteği sunuluyor.

Yeni Captur’de Sürüşe Yardımcı Destek Sistemleri (ADAS); Sürüş, Park ve Güvenlik olmak üzere üç gruba ayrılıyor. Renault EASY DRIVE ekosistemini oluşturan bu bileşenlerin ayarlarına ise Renault EASY LINK multimedya sisteminin dokunmatik ekranı üzerinden ulaşılabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR