
Yeni Chery TIGGO7'de 4x4 seçeneği
22 Kasım 2025 / 09:25 Chery, yenilenen TIGGO7’yi Türkiye’de 4x2 ve ilk kez sunulan 4x4 seçenekleriyle satışa çıkardı

Chery, kompakt SUV sınıfındaki TIGGO7 modelinin yenilenen versiyonunu 15 Kasım itibarıyla Türkiye pazarına sundu. Sadece Prestige donanım seviyesiyle gelen model, 4x2 ve ilk kez yerli pazarda satışa çıkan 4x4 seçenekleriyle 2 milyon 199 bin TL’den başlayan lansman fiyatlarıyla showroom’larda yerini aldı.
Yeni TIGGO7, özellikle aile kullanıcılarını hedefleyen geniş güvenlik paketiyle dikkat çekiyor. Euro NCAP’ten beş yıldızlı değerlendirme alan modelin gövdesinin yüzde 60’ından fazlası yüksek dayanımlı çelikten üretilmiş. Tüm versiyonlarda 7 hava yastığı standart; 4x4 versiyonda ise diz hava yastığıyla birlikte toplam sayı 8’e çıkıyor. Ayrıca elektronik çocuk kilidi sistemi, arka koltuklarda ekstra güvenlik sağlıyor.

Tasarım tarafında elmas dokulu ön ızgara, karakteristik LED farlar, ışık imzasına sahip Wildflare arka stoplar ve 19 inç jantlar öne çıkıyor. Yüzen tavan tasarımı ve gövde boyunca uzanan bel çizgisi de modelin dinamizmini destekliyor. Kabinde ise 24.6 inç birleşik dijital ekran, kablosuz Apple CarPlay ve Smartlink bağlantısı, 50W kablosuz şarj ünitesi, panoramik cam tavan ve 64 farklı renkte ambiyans aydınlatma sunuluyor. 484 litrelik bagaj hacmi, arka koltuklar yatırıldığında 1305 litreye kadar genişletilebiliyor. Eller serbest bagaj kapağı da kullanım kolaylığı sağlayan detaylar arasında.
Yeni TIGGO7’nin 4x4 versiyonunda Standart, Eco, Spor, Kar, Çamur, Kum ve Off-Road olmak üzere toplam 7 sürüş modu bulunuyor. Akıllı tork dağılım sistemi, yol koşullarına göre ön ve arka aks arasındaki gücü otomatik ayarlayarak kaygan zeminlerde veya hafif arazi koşullarında daha dengeli bir sürüş sunmayı hedefliyor. Böylece model, şehir içi kullanımın yanı sıra hafta sonu faaliyetleri ve uzun yol sürüşlerinde de çok yönlü bir kullanım vaat ediyor.

Kaput altında 1.6 litrelik turbo benzinli motor görev yapıyor. 145 HP güç ve 275 Nm tork üreten TGDI motor, 7 ileri çift kavramalı DCT şanzımanla eşleştirilmiş. Fabrika verilerine göre tüketim, 4x2 versiyonda 7 lt/100 km, dört çeker versiyonda ise 7,9 lt/100 km olarak açıklanıyor. Önde hava soğutmalı disk frenler, arkada disk frenler ve arka taraftaki çok noktadan bağlantılı bağımsız süspansiyon, modelin sürüş konforu ve yolda stabilite iddiasını destekleyen teknik unsurlar arasında yer alıyor.
Yeni TIGGO7, toplam 19 adet gelişmiş sürüş destek sistemiyle donatılmış. Adaptif hız sabitleyici (ACC), otomatik acil frenleme (AEB), şerit takip asistanı (LKA), arka çapraz trafik uyarısı ve trafik sıkışıklığı asistanı bu paketin öne çıkan teknolojileri arasında. Gelişmiş sensör ve kamera sistemleri aracın çevresini 540 derece açıyla tarayarak manevra ve park sırasında sürücüye daha geniş bir görüş alanı sağlıyor.
-
Volvo EX30, Good Design Award 2025 ödülünü kazandı
EX30, tasarım ve sürdürülebilirlik kriterleriyle "Good Design Award 2025"te Ulaşım kategorisinde ödüle layık görüldü
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.
-
Volvo’dan 2,5 milyon aracı kapsayan büyük güncelleme
Volvo Cars, 85 ülkeyi kapsayan kablosuz yazılım güncellemesiyle yeni Volvo Car UX arayüzünü kullanıcılarla buluşturuyor
-
GTI ruhu WEC mücadelesinde...
Team Peugeot TotalEnergies, 93 ve 94 numaralı Peugeot 9X8 için GTi mirasından ilham alan yeni tasarımını tanıttı














FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS