LANSMAN › Yeni Citroen C4 Türkiye'de...

Yeni Citroen C4 Türkiye'de...

09 Mayıs 2021 / 16:49 Özgün tasarımı, teknolojik özellikleri ve konforuyla öne çıkan yeni C4, 219 bin TL'den başlıyor

Yeni Citroen C4 Türkiye'de...

C5 Aircross ve C3 Aircross modelleriyle SUV segmentinde gerçekleştirdiği başarılı çıkışı kompakt HB sınıfında da devam ettirmek isteyen Citroen, yeni C4 modelini Türkiye pazarına sundu. Ülkemize dört motor ve dört donanım seçeneğiyle ithal edilen yeni C4, sıradanlıktan uzak özgün tasarımıyla dikkatleri üzerine çekerken; “Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi”, 16 farklı yeni nesil sürüş destek teknolojisi, bir Citroën modelinde ilk kez uygulanan “Acil Durum Çağrı Sistemi”, zengin bağlanabilirlik özellikleri ve “Citroën Akıllı Tablet Desteği” gibi pratik yenilikleriyle de öne çıkacak gibi görünüyor. 7 farklı gövde rengi, 16 inçten 19 inçe kadar jant alternatifleri ve hem dış hem de kabin için birçok kişiselleştirme seçeneğiyle sunulan yeni C4, 219 bin TL ile 367 bin TL arasında değişen fiyat etiketleri taşıyor.

ebcb4a7599424b4cb43b9b98fc0e54c2_3.jpg

Yeni C4, günümüzün diğer kompakt hatchback modellerinden farklı bir forma sahip. Yerden yüksek tasarımıyla modern ve güçlü bir duruş sergileyen yeni C4, SUV sınıfına özgü tasarım öğelerini bir hatchback otomobilin zarif ve dinamik karakteriyle harmanlıyor. Büyük çaplı lastik ve jant kombinasyonları, koruyucu gövde kaplamaları, güçlü hatları, aerodinamik silueti ve zengin kişiselleştirme seçenekleri fark yaratan yeni C4’ün uzaktan dahi tanınmasına yardımcı olan yeni ışık imzası da ilk bakışta dikkat çeken detaylar arasında. V-şeklindeki ışık imzasına sahip çift katmanlı ön tasarım ve ön taraf boyunca uzanan krom marka logosu özgün bir görünümü beraberinde getiriyor. “Citroën LED Vision” far teknolojisiyle donatılan yeni C4’ün yüksek ve yatay konumlu motor kaputu da güçlü görünümüne katkıda bulunuyor. 

ebcb4a7599424b4cb43b9b98fc0e54c2_0.jpg

Yeni C4, özgün tavan çizgisi ve eğimli arka camıyla da farklı bir kompakt hatchback formu sunuyor. Arka aydınlatma birimleriyle bütünleştiren eğimli tavan çizgisi ile efsanevi Citroën GS’e atıfta bulunan yeni C4’ün arka tasarımı da özgün bir forma sahip. V şeklindeki LED stop tasarımıyla ön tarafın tasarım dilini devam ettiren arka bölüm, 2004 yılında tanıtılan C4 Coupé’nin tasarımından da esintiler taşıyor. Bu bölümün gerisinde ise alçak ve düz bir yükleme eşiği sunan 380 litrelik bir bagaj bulunuyor. 

c1fa436fea5429a98b67d5661b47e06a_3.jpg

Yeni Citroën C4 kabin tasarımıyla da rakiplerinden ayrılıyor. Sürücüleri karşılayan modern konsol tasarımı, kenarları yumuşatılmış zarif kapı panelleri, zengin saklama alanları, yumuşak ve esnek malzemeler Citroën Advanced Comfort programının yansıması olarak dikkat çekiyor. Yatay konumlandırılan geniş ön konsol yolculara genişlik ve ferahlık hissi verirken; konsol sehpası, Citroën Akıllı Tablet Desteği ve akıllı telefon saklama alanı gibi zekice uygulanan tasarım çözümleri kullanışlılığı destekliyor. Çerçevesiz dijital gösterge paneline sahip olan C4’te ayrıca büyük ve renkli Head-Up Display de sunuluyor. Orta konsolun en üst noktasında ise çerçevesiz 10 inçlik bir dokunmatik ekran bulunuyor. Akıllı telefonlar için kablosuz şarj özelliği, Android Auto ve Apple CarPlay bağlantısı ve biri arkada olmak üzere üç adet USB soketi sunan C4, böylece günümüz ihtiyaçlarına cevap vermekte de zorlanmıyor. 

c1fa436fea5429a98b67d5661b47e06a_1.jpg

SEGMENTTE FARK YARATAN SÜSPANSİYON TEKNOLOJİSİ
13 bin TL’lik bir opsiyon olan açılabilen panoramik cam tavanın da etkisiyle aydınlık bir kabin sunabilen yeni Citroën C4’ün arka koltuklarındaki 198 mm’lik diz mesafesi ise sınıfının en iyi değeri olarak gösteriliyor. Citroën Advanced Comfort® programının bir parçası olarak son derece konforlu bir kabin vaat eden yeni C4’ün süspansiyonları da bu programın bir parçası olarak konfora odaklanıyor.

0a31f4e3934eed305965f1d342b2f538_0.jpg

Sürücü ve yolcuları gerek süspansiyon gerekse de gürültü konforu bakımından dış dünyadan izole ederek bir koza etkisi yarattığı açıklanan C4’te, Citroen C5 Aircross’ta da karşımıza çıkan “Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi” standart olarak sunuluyor. Sürüş dinamizmini, markanın “uçan halı etkisi” olarak tanımladığı üstün konfor seviyesiyle bir araya getiren bu teknoloji, süspansiyon sisteminin sönümleme kalitesini artırmayı amaçlıyor. Bu yenilikçi sistemde, geleneksel sistemlerden farklı olarak her iki tarafta da, biri sönümleme ve diğeri geri basma olmak üzere iki hidrolik stoper bulunuyor. Süspansiyon böylece uygulanan gerilimlere bağlı olarak iki aşamada çalışıyor. Hafif sönümleme ve geri basma durumlarında yay ve amortisör, hidrolik stoperlerden yardım almadan dikey hareketleri kontrol ediyor. Söz konusu stoperlerin sağlamış olduğu esneklik sayesinde otomobilde bozuk zeminde süzülme hissi veren uçan halı etkisi yaratılıyor. Çok daha yoğun çalışma ortamlarında ise yay ve amortisör sarsıntıyı hafifletmek üzere hidrolik sönümleme ve geri basma stoperiyle birlikte çalışıyor. 

fd3e2fff25f0bea04f455c7cec7f7aa0_2.jpg

DÖRT FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ
Yeni Citroën C4, Türkiye pazarında tamamı Start& Stop sistemine sahip olan benzinli ve dizel dört farklı motor seçeneğiyle sunuluyor. Yüzde 50’lik ÖTV diliminde yer aldığı için en uygun fiyat etiketini taşıyan 100 beygir gücündeki 1.2 PureTech motor sadece 6-ileri manuel şanzımanla tercih edilebilirken, 130 ve 155 beygirlik 1.2 PureTech ünitelerde ise EAT8 otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Citroën C4’ün tek dizel motor seçeneğini ise tıpkı benzinliler gibi Euro 6d normunu karşılayan 130 beygir gücünde 1.5 BlueHDi motor oluşturuyor. Bu motor da yine EAT8 otomatik şanzımanla kombinlenmiş. EAT8 şanzımanlı versiyonlarda E-Toggle adı verilen metal görünümlü şık ve kullanışlı kumandaya yer verilmiş. Vites konsolunda ise elektrikli el freni kumandası ile “Eko”, “Normal” ve “Spor” olmak üzere sürüş modu seçim paneli yer alıyor.

0a31f4e3934eed305965f1d342b2f538_1.jpg

16 YENİ NESİL SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMİ
Yeni C4, 16 adet yeni nesil sürüş destek sistemiyle donatılmış. Acil Durum Fren Sistemi, Çarpışma Uyarı Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Aktif Şerit Takip Sistemi, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Otoyol Sürücü Destek Sistemi, Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi, Sürücü Dikkat Uyarı Sistemi, Trafik İşareti ve Hız Levhası Tanıma Sistemi gibi sürüş destek sistemlerinin yer aldığı otomobilde Acil Durum Çağrı Sistemi (e-call) de yer alıyor. Uzun Far Asistanı, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma, Renkli Head-Up Display, Elektrikli El Freni, Arka Kamera ve 180 Derece Geri Görüş, Yokuş Kalkış Desteği ve Viraj Aydınlatma Sistemi gibi sistemler de C4’te sunulan diğer teknolojiler arasında yer alıyor.

c1fa436fea5429a98b67d5661b47e06a_4.jpg

“YENİ C4’ÜN GENİŞ BİR KİTLEYE HİTAP ETMESİNİ BEKLİYORUZ”
Yeni C4 için düzenlenen online basın toplantısında konuşan Citroën Genel Müdürü Selen Alkım; “Yeni C4, bir önceki nesline göre çok farklı bir otomobil. Tasarımı, teknolojisi, konforu ve yerden yüksekliğiyle hatchback sınıfına yepyeni bir soluk getiriyor. Hem SUV’ye göz kırpıyor hem de dört dörtlük bir Crossover formu taşıyor. Bu kapsamda, yeni C4’ün geniş bir kitleye hitap etmesini bekliyoruz. Rakip olarak, tüm B-SUV’leri ve C-Hatchback’leri kesinlikle hedefliyoruz. Aynı zamanda, tüm SUV kullanıcılarının da beğenisini kazanacağına ve ilgisini çekeceğine inanıyoruz. İlk olarak Nisan ayında test araçlarımızı Türkiye’ye getirmiştik. Bu sayede, 100’den fazla test aracını bayilerimiz aracılığıyla 1000’e yakın Citroën müşterisine tam kapanma döneminden hemen önce test ettirdik. Bugün itibariyle de resmen satışa sunmuş olduk. Kapanma döneminin bitimine kadar yeni C4 için gelen talepleri toplayacağız. Mayıs’ın son haftasıyla birlikte ilk teslimatlarımız başlayacak. Aynı zamanda, müşterilerimize bütün satış seçeneklerini sunmak adına kapanma döneminde online rezervasyon imkanı da sunuyoruz. Yeni C4’ün özellikleri ve rekabetçi fiyatıyla iddialı bir model olacağına inancımız tam” değerlendirmesinde bulundu.

YENİ CITROEN C4 FİYAT LİSTESİ
841cd09f4e87f46fc4cf47495a476c4e_0.jpg

ÇOK OKUNANLAR