SEKTÖREL › Yeni Civic Hatchback Türkiye'de...

Yeni Civic Hatchback Türkiye'de...

28 Mart 2017 / 15:38 Honda, yeni Civic Hatchback'i 1.5 litrelik turbo motor ile Türkiye pazarına sundu

Yeni Civic Hatchback Türkiye'de...

Honda, yeni Civic'in sedan gövde tipinin ardından hatchback versiyonunu da Türkiye pazarına sundu. Sport donanımına ve 100.900 TL'lik fiyat etiketine sahip olan yeni Civic Hatchback, Kırmızı, Füme, Beyaz ve Siyah gövde rengi seçenekleriyle sunuluyor.

Tıpkı sedan gövdeli Civic RS'te olduğu gibi Civic Hatchback'te de 182 beygir gücünde 1.5 litrelik VTEC TURBO motor görev yapıyor. 220 Nm maksimum tork değeri sunan bu ünite CVT şanzımanla kombine edilmiş. 0'dan 100 km/s hıza 8.2 saniyede ulaşan ve maksimum 220 km/s maksimum hıza çıkabilen Civic Hatchback'in 6.1 lt/100 km'lik ortalama yakıt tüketim verisi de dikkat çekici.

4.5 metreyi aşan bir uzunluğa, son derece sportif bir tasarıma, geniş bir iç hacme ve sınıf standartlarının üzerinde bir ekipman listesi sunan zengin donanım özelliklerine sahip olan beş kapılı Civic, 420 litrelik bagaj hacmiyle de oldukça kullanışlı bir otomobil.

Yeni Civic Hatchback'in sürüş kalitesi de ciddi oranda iyileştirilmiş. Ergonomik sürüş pozisyonu ve çift pinyonlu yeni direksiyon sistemiyle mükemmel bir geri bildirim ve kontrol sağladığı açıklanan otomobilin çok noktadan bağlantılı arka ve McPherson tipi ön süspansiyonları da sürüş dinamizmini destekliyor. 

ÇOK OKUNANLAR