YENİ MODELLER › Yeni Civic Type-R seri üretime hazır

Yeni Civic Type-R seri üretime hazır

02 Mart 2015 / 23:57 Honda, seri üretime hazır yeni Type-R'ı 310 beygir gücünde 2-litrelik bir turbo motorla tanıttı

Yeni Civic Type-R seri üretime hazır

Honda'nın bugüne kadar konsept olarak tanıttığı yeni nesil Civic Type-R modeli Cenevre Otomobil Fuarı'nda üretime hazır haliyle görücüye çıktı. Konsept modeldeki boynuza benzeyen stopların üretim versiyonunda yer almadığı görülen otomobil, yine de önceki Type-R modellerinden daha agresif bir görünüm sunuyor.

Kırmızı logolu performanslı Honda, Type-R tarihinde bir ilk olan önemli bir yeniliğe sahip: Type-R logosu ilk defa turboşarj ile birlikte anılmaya başlanacak. Honda, yüksek performanslı hatchback modelini, 6500 d/d'de 310 bg güç ve 2500 d/d'de 400 Nm tork üreten 2-litrelik Turbo VTEC motorla donattı.

Prototip testleri, hem yolda hem de içlerinde Suzuki ve Nürburgring pistlerinin de yer aldığı pek çok pistte gerçekleştirilen yeni Type-R, 6-ileri manuel şanzıman, 19 inçlik jantlar, 235/35 R19 ebadında lastikler, önde 350 mm'lik disklere sahip yüksek performanslı Brembo frenler ve adaptif amortisörlerle donatılmış. Önde çift eksenli kollara, arkadaysa H formlu torsiyon çubuğuna sahip olan gelişmiş süspansiyon sistemi sayesinde yeni Type-R'ın çok yüksek bir viraj kabiliyeti sunduğu açıklanıyor. En hızlı Civic'te artık bir +R modu da bulunuyor ve bu mod ile motor, süspansiyon ve direksiyon tepkilerinin iyileştiği, bu sayede de otomobilin daha agresif ve performans odaklı bir karaktere büründüğü belirtiliyor. Yeni Type-R'ın performans verileri de dikkat çekici: 0-100 km/s deparını 5.7 saniyede gerçekleştiren otomobil, fabrika verilerine göre 270 km/s hıza çıkabiliyor.

Standart donanım özellikleri de iyileştirilen yeni Type-R'da, opsiyonel olarak bir de GT paketi sunulacak. Bu paket; otomobilin görüntüsüne kırmızı renk detaylar ekleyecek ve donanım listesini de sensör bazlı güvenlik teknolojileriyle biraz daha kalabalıklaştıracak. Bunlar arasında; çarpışma uyarısı, şeritten ayrılma uyarısı, trafik işareti algılama sistemi, uzun far asistanı, kör nokta uyarısı ve trafik monitörü gidi özellikler yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR