SEKTÖREL › Yeni Fabia 38.900 TL'den başlıyor

Yeni Fabia 38.900 TL'den başlıyor

28 Mart 2015 / 12:01 Yeni Fabia, ekonomik motor gamı ve zengin donanım özellikleriyle bayilerdeki yerini aldı

Yeni Fabia 38.900 TL'den başlıyor

Skoda tarihinde en çok satılan ikinci model olan ve tamamen yeniden yaratılan üçüncü nesil Fabia, çevre dostu motorları ve yeni teknolojileriyle birlikte Türkiye pazarına sunuldu.

Yeni Fabia‘nın, ağırlık tasarrufu ve yenilenen motor seçenekleri sayesinde önceki nesline göre yüzde 17’ye varan oranlarda daha az yakıt tükettiği açıklanıyor. Üç benzinli ve bir de dizel motor seçeneğiyle satışa sunulan küçük sınıf Skoda’nın benzinli motor grubu 75 beygir gücünde 1.0 litre MPI ile 90 ve 110 beyirlik iki versiyonu bulunan 1.2 litre TSI’dan oluşuyor. 90 beygir gücündeki 1.4 TDI ise otomobilin dizel motor seçeneği olarak sunuluyor. 7-ileri DSG otomatik şanzımanı, hem 110 beygirlik 1.2 TSI hem de 1.4 TDI motor seçeneklerinde sunan Fabia’nın tüm motor grupları Start-Stop sistemi ve fren enerjisi geri kazanımı gibi yakıt tüketimini optimize eden özelliklere sahip.

305 lt'lik bagaj kapasitesi sunan Fabia, 38.900 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyor. Fabia’nın donanım listesi de oldukça kalabalık. Elektronik Stabilite Kontrol Sistemi (ESC), çoklu çarpışma freni, lastik basınç sensörü, dinamik diferansiyel kontrolü XDS, yokuş kalkış destek sistemi, sürücü yorgunluk algılama sistemi gibi aktif ve pasif güvenlik sistemlerinin sunulduğu otomobilde ayrıca, Entegre Bluetooth ve Skoda Surround ses sistemine sahip Bolero Multimedya Sistemi, anahtarsız çalıştırma özelliği KESSY GO, otomatik far asistanı, nem sensörlü elektronik klima sistemi gibi daha pek çok donanım da sunulmakta.

ÇOK OKUNANLAR