YENİ MODELLER › Yeni Fabia'nın fotoğraf ve detayları ortaya çıktı

Yeni Fabia'nın fotoğraf ve detayları ortaya çıktı

19 Ağustos 2014 / 11:02 Ekim ayında Paris’te tanıtılacak olan otomobil köşeli hatları ve yeni motorları ile dikkat çekiyor

Yeni Fabia'nın fotoğraf ve detayları ortaya çıktı

Skoda tamamen yenilediği Fabia modelinin ilk fotoğraflarını internet üzerinden yayınladı. Volkswagen’in makyajlı Polo modeline de ev sahipliği yapan PQ26 platformu üzerinde yer alan otomobil selefine göre 65 kg hafifleyerek bir tonun hemen altında 980 kg’lık boş ağırlığa sahip olmuş. Yeni platform Fabia’nın yerine geçtiği modele göre 90 mm daha geniş ve 30 mm daha alçak olmasına yardımcı olurken otomobilin bagaj hacmi de 15 litre artarak 330 litreye ulaşmış.

Çek üreticinin yeni otomobili markanın yenilenen diğer modellerinde de karşımıza çıkan yeni nesil ızgara ve farlarıyla daha sportif bir görünüme kavuşurken, otomobilin arka kısmında markanın diğer modellerinde olduğu gibi dörtgen stoplara yer verilmiş.

Yeni Fabia’nın kaputunun altında ise Volkswagen Polo’nun kaputunun altında da yer alan Euro-6 normlarını karşılayan üç ve dört silindirli motorlar bulunuyor. Benzinli motor seçenekleri 60 bg’lik 1-litre üç silindirli atmosferik ve 110 bg’lik 1.2-litre dört silindirli TSI motorlar olarak karşımıza çıkarken, 1.4-litre TDI motorun 75 bg ve 105 bg’lik versiyonları dizel motor seçeneklerini oluşturuyor. 2015 yılının sonlarına doğru dizel seçeneklerin 75 bg’lik 1.4-litre TDI motor seçeneği ile genişleyeceği söyleniyor.

Sizlere daha önce de duyurduğumuz gibi Skoda’nın yeni jenerasyon Fabia’nın yüksek performanslı RS versiyonunu üretme planı ne yazık ki bulunmuyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR