SEKTÖREL › Yeni Forester 94.949 TL'den başlıyor...

Yeni Forester 94.949 TL'den başlıyor...

14 Mayıs 2013 / 01:58 Subaru, yeni Forester modelini iki farklı benzinli motor seçeneğiyle satışa sundu

Yeni Forester 94.949 TL'den başlıyor...
Subaru'nun büyüyen boyutları, yeni görünümü ve artan verimliliğiyle öne çıkan yeni Forester modeli geçtiğimiz günlerde ülkemizde satışa sunuldu. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sadık bir kullanıcı kitlesine sahip olan Forester'ın yeni nesli 150 ve 240 bg (torbo) gücünde 2-litrelik boxer motor seçenekleriyle sunuluyor.

Forester’ın 6-ileri otomatik şanzımana sahip 150 beygirlik "Elegance" versiyonu 94.949 TL, "Premium" donanımlı versiyonu 104.949 TL ve 240 bg gücünde 2.0 litrelik motora ve 8-ileri lineartronic şanzımana sahip "Adventure" versiyonu ise 118.949 TL’lik fiyat etiketleri taşıyor.

ARTIK DAHA İDDİALI
Forester artık daha iddialı bir otomobil. Boyutlarındaki değişikliklerle birlikte, 35 mm artan yüksekliği sayesinde bir önceki nesilde belirginleşmeye başlayan SUV karakteri artık iyice oturmuş görünüyor. Yeni nesliyle birlikte daha agresif bir ön tasarıma kavuşan Forester, özellikle turbo motorlu versiyonunda artık çok daha sportif ve güçlü bir görünüm sunuyor. Boyutlardaki artışsa otomobilin hem kabin genişliğine hem de bagaj hacmine etki etmiş. Bagaj hacmi 450 litreden 505 litreye çıkmış durumda. Bununla birlikte Forester’da ilk defa elektrikli olarak açılan bir bagaj kapağı da bulunuyor.
 
Dört tekerlekten çekiş sistemini standart olarak sunan Forester’da Subaru’nun Aktif Tork Dağılımlı AWD sisteminin yeni bir kontrol ayarı eklenmiş versiyonu bulunuyor. Sistem, iyi bir yol performansı ve denge elde etmek için, yol yüzeyine veya sürüş koşullarına göre ön ve arka tekerleklere sürekli olarak optimum tork dağılımı sağlıyor.

Forester ülkemizde iki farklı motor seçeneğiyle sunuluyor. Güçlü versiyondaki  2-litrelik turbo-benzinli boxer motor 240 bg güç ve 350 Nm tork değerleri sunuyor. Subaru’ya ait direkt enjeksiyonlu turbo motor teknolojisinde yakıt silindirlere doğrudan püskürtülerek verimliliğin artırılması hedeflenmiş. Twin-scroll tuboşarj sayesinde düşük devirlerde yüksek tork değerleri sunan motordaki turboşarjın motorun hemen altına yerleştirilmiş olması da; daha düşük emisyon ve hızlanma anında daha iyi bir tepki sağlıyor.
 
Forester’ın diğer benzinli seçeneğiyse 150 bg gücünde ve 198 Nm torka sahip. Subaru, yeni Forester’ın benzinli versiyonlarını CVT şanzımanla birlikte sunuyor. Önceki modelde görev yapan geleneksel yapıdaki otomatik şanzımansa tüketimi ve emisyonu düşürme çalışmalarına kurban gitmiş gibi görünüyor. Kademesiz bir yapıya sahip olan ve spor sürüş seçeneği de sunan CVT,  turbo-benzinli seçenekte farklı bir kullanım sunarak, direksiyonun üzerindeki SI-Drive düğmesiyle 8-kademeli bir şanzımana dönüşebiliyor. Yeni Forester’da X-Mode adı verilen bir sürüş yardımcısına da yer verilmiş. Bu özellik arazi şartlarında sürücüye yardımcı olarak, otomobili çok dik rampalardan aşağıya hiçbir gaz ve fren müdahalesine gerek kalmadan indirmeyi başarıyor.

ÇOK OKUNANLAR