YENİ MODELLER › Yeni hâliyle Mini artık daha büyük!

Yeni hâliyle Mini artık daha büyük!

20 Kasım 2013 / 10:34 2014 yılında satışa çıkacak olan Cooper, yeni hâliyle daha büyük, daha hızlı ve daha tutumlu...

Yeni hâliyle Mini artık daha büyük!

Geçtiğimiz günlerde yeni fotoğrafları ve tam olmayan teknik verileri ile yayınladığımız Mini Cooper, markanın resmi açıklamalarıyla eksiklerini tamamladı.

Yeni görüntüsü ile Mini eski görüntüsünden pek de uzaklaşmış değiş. Dışarıdan bakıldığından eski versiyonuna nazaran daha uzun bir burun ve arka bagaj kısmına sahip olan otomobilin farlarının led teknolojisi ile tanışmış olduğunu fark ediyorsunuz.
Otomobilin en önemli değişikliği kuşkusuz ki boyutları. BMW Grup'un geliştirdiği UKL1 platformu otomobile bu genişliği katarken en güvenilir özellik olmuş.

Yeni MINI eski modeline göre 98 mm daha uzun,44 mm daha geniş ve 7 mm daha yüksek. Aks mesafesi ise 28 mm daha uzun. Sizinde tahmin edeceğiniz gibi otomobilde bu değişiklikler otomobile daha geniş bir hacim katmış.

Yeni jenerasyonu ile Mini Cooper'ı artık dizel yakıtlı olarak da satın alabilirsiniz. 1.5 litre hacminde 3 silindirli dizel motor, Mini için hem ekonomikliği hemde akaryakıtın pahalı olduğu pazarlardaki tercih edilebilirliği arttıracağa benziyor. Dizel motor haricinde Mini'ye yeni motor alternatifleri de sağlanmış. Bunların başında 1.5 litrelik 3 silindirli turbo beslemeli benzinli motor, 2 litrelik 4 silindirli turbo beslemeli motorlar geliyor. 1.5 litrelik turbo benzinli motor 3 silindirli olmasına rağmen 134 bg güç üretiyor. 2 litre hacmindeki yeni nesil motor ise 189 bg güç üretiyor. 1.5 litrelik 3 silindirli dizel motor ise 114 bg güç üretiyor.

Ayrıca marka Cooper'ın amortisörleri üzerinde yaptığı değişiklik ile otomobili kullanırken go-kart otomobili hissi almanızı da düşünmüş. Bu hissi almanız için otomobilde bulunan; Dynamic Stability Control (DSC), Dynamic Traction Control (DTC) ve Electronic Differential Lock Control (EDLC) sistemleri sağlıyor.

Yeni Mini Cooper'ın satışlarına 2014 yılının başından itibaren başlanacağı ve fiyatların satılacağı pazara göre belirleneceği duyuruldu.

ÇOK OKUNANLAR