SEKTÖREL › Yeni Honda CR-V bayilerde...

Yeni Honda CR-V bayilerde...

24 Mayıs 2013 / 18:07 Honda'nın SUV modeli CR-V'nin 4'üncü nesli 95.700 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu

Yeni Honda CR-V bayilerde...
İlk nesli 1996 yılında sunulan Honda CR-V'nin tamamen yenilenen 4'üncü nesli Honda bayilerindeki yerini aldı. 2.0 litrelik benzinli motorla sunulan CR-V, müşterilerine birçok yeni özellik sunuyor. Yeni CR-V 2.0’ın Lifestyle versiyonu 95.700 TL, Executive versiyonu 104.500 TL ve Executive Ekstra Güvenlik Paketi ise 111.500 TL’lik fiyat etiketleri taşıyor.

Yepyeni bir tasarıma kavuşan LED gündüz farları ve stop grubuyla donatılan yeni CR-V'nin yüksekliğinin, iç hacimde herhangi bir küçülme olmaksızın, eski modele oranla 30 mm azaltıldığı görülüyor. Bununla birlikte 4.nesil CR-V’de bagaj hacmi bir önceki nesile göre 147 lt artarak 589 lt’ye ulaşmış.

Daha ekonomik 2-litrelik motor
CR-V'nin motor kaputunun altındaysa emisyonları azaltılacak şekilde detaylı olarak yeniden tasarlanan 2.0-litrelik i-VTEC benzinli motor görev yapıyor. 5-ileri otomatik şanzımanla kombine edilen ve bir önceki nesille aynı performans verilerine sahip olan motorun yakıt tüketimi ve CO2 emisyonuysa düşürülmüş. Yeni CR-V, 6500 d/d'de 155 bg güç ve 4300 d/d'de 192 Nm tork üretirken, yapılan iyileştirmelerle ortalama yakıt tüketiminin 7.7 lt’ye, CO2 salımınınysa %7 iyileştirilerek 179 g/km’ye düşürüldüğü açıklanıyor. Motorda yapılan değişikliklere ek olarak vites oranlarında da yapılan iyileştirmelerle beraber bu sonuçlar elde edilmiş.

Motor ve şanzımanda yapılan bu değişikliklerin yanında yeni CR-V, daha ekonomik bir sürüş sağlayan ECON modu ile donatılmış. ECON düğmesine basıldığında devreye giren sistem, daha fazla yakıt tasarrufu sağlamak için şanzımanı, klimayı ve hız sabitleme sistemini ayarlayarak yakıt ekonomisini arttırıyor.

Güvenlik ön planda
Harekete duyarlı elektrikli direksiyon (MA-EPS) sisteminin de kullanılmasıyla yeni CR-V’nin manevra kabiliyeti kolaylaşırken yüksek hızlarda direksiyon tepkisi ve hassasiyeti arttırılmış. Yeni CR-V’de ayrıca, çarpışma anında darbe enerjisini dağıtarak yolcuları koruyacak şekilde tasarlanan Honda’ya özgü güvenlik sistemi Gelişmiş Uyumluluk Teknolojisi (Advanced Compatibility Engineering-ACE) gövde yapısı kullanılıyor. CR-V’de ön, yan ve perde hava yastıkları tüm donanım seçeneklerinde standart olarak sunuluyor. Executive seçeneğinde opsiyonel olarak sunulan güvenlik paketindeyse, Euro NCAP Advanced ödüllü CMBS (Çarpışmayı Hafifletici Fren Sistemi), ACC(Adaptif Cruise Control) ve LKAS (Şerit Koruma Destek Sistemi) bulunuyor.

ÇOK OKUNANLAR