LANSMAN › Yeni Honda CR-V satışa sunuldu

Yeni Honda CR-V satışa sunuldu

14 Ekim 2018 / 14:57 Honda'nın tamamen yenilediği başarılı SUV modeli 265 bin TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'de...

Yeni Honda CR-V satışa sunuldu

Yeni nesil CR-V, tasarımı, konfor seviyesi, sessizliği, verimli motoru ve 7 koltuk opsiyonuyla daha önce hiç olmadığı kadar nitelikli bir SUV’a dönüştü. Geçtiğimiz günlerde 1.5 litrelik turbo benzinli motor seçeneği ve dört farklı versiyon ile ülkemizde satışa sunulan yeni CR-V, 265.000 TL ile 307.000 TL arasında değişen fiyat etiketleri taşıyor.

Kaslı motor kaputu ve çamurlukları, geniş çamurluk ağızları, keskin kıvrımları ve 33 mm artan dingil mesafesiyle köşelere doğru kaydırılan ve büyüyen tekerlekleriyle selefinden daha dinamik bir duruşa kavuşan CR-V'nin ön tasarımı güncel Honda yüzünü taşıyor. Solid Wing olarak adlandırılan tasarım diliyle şekillenen ön bölümde, standart olarak sunulan LED farlar, yepyeni bir tampon tasarımı, belirgin kontürlere sahip bir motor kaputu ve yeni radyatör ızgarası bulunuyor. L formlu LED stoplar ve arka bölümdeki krom şerit sayesinde arkadan daha geniş bir görünüm sunan CR-V’nin tasarımında ayrıca bazı aerodinamik çözümler de bulunuyor. İnce A sütunları, gizli silecekler, hava türbülansını engelleyen ön tampon tasarımı, düz tavan hattı, gövde altı, tavan spoyleri ve ön ızgaranın gerisindeki aktif hava kapakçıkları aerodinamik verimliliği iyileştiriyor. Aktif ön ızgara soğutma ihtiyacı olmadığı sürece kapalı kalarak CR-V’nin aerodinamik yapısına olumlu bir katkı sağlıyor.

28e52d16f20f36691a17b45008fca93f_1.jpg

Yeni CR-V’nin kabininde de önemli yenilikler bulunuyor. Öncelikle yeni model yedi koltuk alternatifiyle sunulan ilk CR-V olma özelliğine sahip. 150 mm ileri-geri hareket edebilen kızaklı ikinci koltuk sırası, üçüncü sıradaki diz mesafesinin ihtiyaca göre ayarlanabilmesine olanak tanıyor. Arka koltukları katlamak ise son derece pratik ve zahmetsiz. CR-V’nin önceki nesile göre artan boyutları daha geniş bir yaşama alanını beraberinde getirmiş. Ön koltuk yolcuları için fazladan 5 mm baş mesafesi ve 16 mm genişlik sunuluyor. Arka koltuk yolcularına ise ilave 50 mm diz mesafesi daha kazandırılmış. CR-V kullanışlı bir bagaj yapısına da sahip. 5 kişilik kullanımda 561 litrelik hacim sunan bagajda çift katlı bir zemin bulunuyor. Bagaj zemini üst ayar seviyesinde 1830 mm’lik (7 koltuklu versiyonda 1800 mm) yükleme uzunluğu sunuyor ki, bu değer önceki nesilden 250 mm daha fazla. Opsiyonel olarak sunulan ve tamponun altına yapılacak bir ekme hareketiyle de açılabilen elektrikli bagaj kapağı da pratikliği artırıyor. Pratiklik demişken; yeni CR-V’nin ön kapı cepleri yüzde 48, arka kapı cepleri ise yüzde 63 oranında daha geniş. Ayrıca koltukların arasındaki değişken yapılı eşya bölmesi de otomobilin içerisindeki kullanışlılığı artırıyor.

CR-V yepyeni bir kabin tasarımına sahip. Yatay formlu mimari içerideki ferahlık hissiyatını arttırırken, kullanılan malzemelerin kalite seviyesi de iyileştirilmiş. Direksiyonun gerisinde Civic’teki gibi dijital bir gösterge paneli bulunuyor. Dijital hız ve devir göstergesine sahip yeni gösterge panelinde, iki yanında hararet ve yakıt göstergesi bulunan 7 inçlik renkli bir TFT-LCD ekrana yer verilmiş. CR-V’nin orta konsoluna ise ikinci nesil Honda Connect yazılımına sahip bilgi-eğlence sistemi konumlandırımış. Eskisinden daha kullanıcı dostu bir arayüz sunan sistem, aynı zamanda Apple CarPlay ve Android Auto desteği de sunuyor.

d824be890813bcc4621bd6092b299bc7_0.jpg

CR-V sadece tasarım, hacim ve kullanışlılık değil, performans, gövde yapısı ve konfor gibi konularda da ciddi bir gelişime sahne olmuş. Tarihinin en rijit ve gelişmiş şasisi ile yollara çıktığı açıklanan otomobilin dinamik özellikleri, azalan ağırlık merkezi, yeni yürüyen aksamı ve değişken oranlı yeni direksiyon sistemiyle iyileştirilmiş. Bunun yanında yeni nesil Honda Real Time AWD sistemi ve 35 mm’ye kadar artan yerden yükseklikle birlikte otomobilin arazi kabiliyeti de geliştirilmiş.

Yeni CR-V’nin şasisi önceki nesilden daha hafif olmasına karşılık yüzde 25 daha yüksek torsiyonel rijitliğe ve yüzde 35 daha fazla burulma direncine sahip. Bu sayede de dinamizm, sürüş konforu ve güvenlik önemli oranda iyileştirilmiş. Yeni CR-V’nin selefinden daha dinamik bir sürüşe sahip olduğu fark ediliyor. Artan yüksekliğine rağmen ağırlık merkezinin değişmemiş olması, artan genişlik, uzayan dingil mesafesi ve arka akstaki yeni çok kollu yapı CR-V’nin dinamik yönünü güçlendirmiş. Kauçuk destekli yardımcı taşıyıcı önceki nesille kıyaslandığında gürültü seviyesini önemli oranda azaltırken, ön ve arka akstaki hidrolik yatak burçları da vibrasyonu düşürmeye yardımcı olmuş. Yeni CR-V’de Honda’nın yeni nesil elektronik stabilite sistemi Agile Handling Assist (AHA) de ilk kez kullanılıyor. Güçlü bir yalıtıma, akustik panellere ve üç katmanlı kapı içi kaplamaları gibi çözümlere sahip olan otomobilde yer verilen Active Noise Cancellation (ANC) adındaki sistem de motor gürültülerini minimize etme görevi üstleniyor ve kabin içindeki düşük frekanslı gürültüleri azaltıyor. Kabin içerisindeki iki adet mikrofon ile gürültü seviyesi denetlenirken, gerekli olması halinde karşı ses sinyalleri üretiliyor.

CR-V’de güncel Civic’te de görev yapan 1.5 litrelik benzinli VTEC TURBO motorun güçlendirilmiş bir versiyonu görev yapıyor. 5600 d/d’de 193 bg güç üreten motor 2000- 5000 d/d aralığında 243 Nm maksimum tork değeri sunuyor. Özel bir turboşarjla donatılan motor, CVT şanzımanla kombine edilmiş. NEDC normuna göre ortalama 7,1 lt/100 km yakıt tüketen otomobil, 9.5 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşıyor. İlk hareket anından itibaren otomobile homojen bir hızlanma sağlayan CVT şanzıman, benzerlerinin aksine sürüş keyfini törpülemiyor. Ayrıca frenleme sırasında erken vites düşürme özelliğiyle otomobilin yavaşlamasına destek olarak, sürüş güvenliğini de arttırıyor.

Güvenlik demişken… Yeni Honda CR-V’nin tüm donanım seviyelerinde, markanın gelişmiş güvenlik ve sürüş destek sistemlerini bir araya toplayan aktif Honda Sensing standart olarak sunuluyor. Bu teknoloji; Fren desteğine sahip Çarpışma Uyarı Sistemi, Sesli Şeritten Çıkma Uyarısı, Aktif Şerit Takip Sistemi, Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi, Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, Akıllı Hız Sınırlandırma Sistemi ve Akıllı Hız Sabitleme Sistemi, Kör Nokta Asistanı, Park Yerinden Çıkma Asistanı, Çok Açılı Geri Görüş Kamerası, Elektronik Stabilite Programı VAS® ve Lastik Basıncı Kontrol Sistemi olmak üzere kapsamlı güvenlik donanımlarını beraberinde getiriyor. Yani CR-V yeni nesline sınıfının en güvenli otomobillerinden biri olarak geçiş yapıyor.

Honda’nın SUV segmentinde elini güçlendirecek olan yeni CR-V dizel motor seçeneğiyle sunulmayacak. Buna karşılık önümüzdeki yılın ortalarında yeni CR-V’nin hibrit motor seçeneği de ülkemize ithal edilmeye başlanacak.

ÇOK OKUNANLAR