SEKTÖREL › Yeni Honda NSX Türkiye'de...

Yeni Honda NSX Türkiye'de...

25 Mayıs 2017 / 01:29 Honda'nın merakla beklenen hibrit teknolojili süpersporu Türkiye pazarına sunuldu...

Yeni Honda NSX Türkiye'de...

1990'lı yıllarda yollara çıkan ve Japon süperspor otomobili kavramının en çarpıcı örneklerinden biri haline gelen Honda NSX yeniden yollarda. Tıpkı ilk neslinde olduğu gibi yenilikçi bir süperspor olarak doğan yeni NSX, Intercity İstanbul Park yarış pistinde gerçekleştirilen basın ve VIP test organizasyonunun ardından Türkiye pazarına sunuldu. Ülkemizde 500 bin euroluk bir fiyat etiketiyle satışa sunulan yeni NSX'i sadece 3 kişi satın alabilecek. Bu da otomobilin ciddi bir koleksiyon parçası olacağı anlamına geliyor.

NSX, süperspor sınıfında benzeri olmayan bir teknolojiye sahip. Hızlanma, fren ve viraj kabiliyeti olmak üzere dinamik performansın her aşamasını en üst seviyeye taşımak için elektromotorlu hibrit sistem Sport Hybrid SH-AWD’yi kullanan dünyanın ilk süper spor otomobili olan NSX'te, ikisi ön aksta diğeri ise arka aksta olmak üzere üç elektrikli motor ve bir de arkada-ortada uzunlamasına konumlandırılan çift turbo beslemeli 3.5 litrelik V6 benzinli motor bulunuyor. Yeni Honda NSX’in hibrit sistemi toplamda 581 bg güç üretirken,ayrıca 646 Nm’lik maksimum tork değeri sunuyor. Hibrit sistem otomobili 0'dan 100 km/s hıza 2.9 saniyede çıkararak 308 km/s'lik maksimum hıza ulaştırabiliyor.

f3fd02e50b3322ff0c4a0609228ed40e_0.jpg

Gücünü zemine 9-ileri DCT şanzımanla aktaran NSX’in Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD) olarak adlandırılan hibrit sistemi oldukça komplike. Arka aksa anlık tork desteği sağlayan Direct Drive Motor (DDM) ismindeki elektrikli motor, 3.5 litrelik V6 motor ile birlikte çalışıyor. Ön tekerleklerde ise Twin Motor Unit (TMU) adında elektromotorlu farklı bir yapı devreye giriyor. Bu yapı ön sol ve ön sağ tekerlekte 37’şer bg güç aktarımı yapan iki adet elektrikli motordan oluşuyor. Sadece hızlanma anında ek bir tork üretimi gerçekleştirmekle kalmayan TMU aynı zamanda dört tekerlekten çekiş (AWD) fonksiyonu da sunuyor.Yeni NSX'te sürüş modlarına da yer verilmiş. Integrated Dynamics System adı verilen sistem; Quiet, Sport, Sport+ ve Track olmak üzere 4 farklı sürüş modu sunuyor. Sistem tercih edilen sürüş moduna bağlı olarak gaz, direksiyon, fren, araç denge kontrolü, adaptif amortisörler, motor, şanzıman ve Sport Hybrid SH-AWD güç ünitesi olmak üzere araca ait tüm sistemlerin tepkilerini ayarlıyor. Örneğin; NSX'in 9DCT şanzımanı, Quiet sürüş modunda daha alt devirlerde vites değiştirirken, Sport+ sürüş modunda daha üst devirlerde ve daha hızlı vites değiştiriyor. Track sürüş modunda ise vites değişimi Sport+ moduna oranla 40 milisaniye daha hızlı gerçekleşiyor.

NSX'in elektrikli sistem yüksek performanslı lityum-iyon bataryalar tarafından besleniyor. Her biri 18 hücreli olmak üzere toplam dört adet modülden oluşan batarya kitinde toplam 72 hücre bulunuyor. Enerji verimliliğini arttırmak üzere pozitif ve negatif elektrotlar optimize edilirken batarya kiti bugüne kadar bir Honda aracında kullanılan en hafif ve en kompakt batarya kiti olmasıyla öne çıkıyor.

Sürüş etkinliğinde konuşan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura; Yaşadığımız dönemin gerekliliklerini karşılamak için, bir spor otomobil aynı zamanda birinci sınıf bir çevre performansı sunmalı. Bu inanışa dayanarak, yeni nesil NSX’i hibrit bir sistemle güçlendirmeye karar verdik ve mühendislerimiz benzeri görülmemiş bir sürüş keyfini bu hibrit araçta yaşatmak için tarifi zor bir çalışma yürüttüler. Ortaya konumlandırılmış V6 motor ve Honda’ya özel dört tekerlekten çekiş sistemi olan Sports Hybrid All Wheel Drive kombinasyonu, bu aracın kusursuz sürüş keyfi sunmasını sağlıyor. Sport Hybrid AWD sayesinde Yeni Honda NSX, sürüş dinamiklerini artırmak için hibrit elektirik motorları kullanan dünyanın ilk süperspor otomobilidir.” açıklamasını yaptı.

ÇOK OKUNANLAR