YENİ MODELLER › Yeni Insignia yeni bir isme kavuştu!

Yeni Insignia yeni bir isme kavuştu!

07 Aralık 2016 / 18:47 Opel’in tamamen yenilediği modeli artık Insignia Grand Sport adı ile anılacak

Yeni Insignia yeni bir isme kavuştu!

Opel ürün gamının zirvesinde yer alan Insignia tamamen yenilendi. Alman üreticinin tamamen yeni platformu üzerinde yer alan otomobil artık “Insignia Grand Sport” adı ile anılıyor. Opel yetkilileri tamamen yeni otomobilin tanıtımında 2009 yılında Yılın Otomobili ödülünü kazanan ve günümüze kadar 900.000 adetten fazla satış miktarı ile birlikte Alman üretici için önemli bir başarı hikayesi olma özelliği taşıyan otomobilin yeni adını hak ettiğine inanıyor. Üreticinin beğenilen Monza konseptinden esinlenerek tasarladığı yeni Insignia Grand Sport ilk bakışta tamamen yeni bir otomobil olduğunu net bir şekilde dışa vuruyor. Yerine geçtiği modele kıyasla daha uzun ve daha alçak görünen yeni jenerasyon Insignia Grand Sport, otomobil tutkunları tarafından özellikle son yıllarda her geçen gün daha fazla beğenilen ve tercih edilen dört kapılı coupe formu ile oldukça şık bir görünüm ortaya sunuyor. Insignia Grand Sport’un akıcı çizgileri ise otomobile yalnızca 0.26 Cd’lik hava sürtünme katsayısı sağlıyor.

Sadece duruşu ile değil, sürüşü ile de yerine geçtiği modele kıyasla çok daha dinamik olduğu iddia edilen Opel Insignia Grand Sport, daha verimli üretim teknikleri ve hafif malzemeleri sayesinde bir önceki jenerasyona göre 175 kg’ye kadar daha hafif olabiliyor. Yeni Insignia Grand Sport’un iç mekanını da tamamen yenileyen Opel, iç mekanda yeni bir tasarıma ve daha yüksek kaliteli malzemelere yer veriyor. İç mekan tasarımı ile markanın Astra modelini takip eden yeni jenerasyon Insignia, tasarım açısından büyük bir başarıya imza atma kapasitesine sahipmiş gibi görünüyor.

Opel yeni jenerasyon Insignia Grand Sport’un motor seçenekleri hakkında henüz herhangi bir açıklama yapmış değil, ancak yeni otomobilin markanın geniş, turbo benzinli ve turbo dizel motor seçeneklerine sahip olması bekleniyor. Motorları açıklamamalarına rağmen Opel yetkilileri motorların yeni 8-ileri otomatik şanzıman ve yeni dört tekerlekten çekiş sistemi ile eşlenebileceğinin altını çiziyor.

Opel yeni jenerasyon Insignia Grand Sport’u Cenevre Otomobil Fuarı’nda göstermeyi hedefliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR