YENİ MODELLER › Yeni Jetta Amerika'da yüzünü gösterdi

Yeni Jetta Amerika'da yüzünü gösterdi

16 Ocak 2018 / 15:59 Volkswagen, merakla beklenen yeni Jetta'yı Detroit Otomobil Fuarı'nda gün ışığına çıkardı

Yeni Jetta Amerika'da yüzünü gösterdi

Uzun zamandır merakla beklenen yeni VW Jetta sonunda ortaya çıktı. İlk satışa sunulduğu 1979 yılından günümüze kadar tüm dünyada 17 milyon adetten fazla satılan Jetta, satış adetleri bakımından dünyanın en başarılı sedan modellerinden biri olarak gösteriliyor.

Detroit Otomobil Fuarı'nda Amerika pazarına uygun versiyonu tanıtılan 7. nesil Jetta, VW Grubunun modüler MQB platformu üzerine geliştirilmiş. Arkadan nakıldığında bazı Skoda modelleriyle benzerlikler gösteren otomobilin ön tasarımı ise Passat ile benzer çizgiler barındırıyor.

d9de3b20dd426b8efa97dc7946ca6388_0.jpg

Dingil mesafesi 2652 mm'den 2685 mm'ye çıkan yeni Jetta, artık daha geniş bir kabine sahip. Otomobilin dış tasarımı gibi kabini de tamamen yeniden tasarlanmış. Yüksek kalitede malzemelerin kullanıldığı açıklanan kabin artık daha şık ve modern görünürken, ayrıca diğer yeni nesil VW Grubu modellerinde gördüğümüz dijital gösterge paneli gibi yeni nesil teknolojilere de ev sahipliği yapıyor. Otomobilde ayrıca 10 farklı ambiyans aydınlatması seçeneği de sunulmakta. Otomobil güvenlik teknolojileri konusunda da oldukça iddialı. Ön çarpışma uyarısı, acil durum freni, kör nokta uyarı sistemi, arka trafik alarmı, adaptif hız sabitleme sistemi ve şeritten ayrılma ikazı gibi özellikler sunan Jetta'da geri görüş kamerası, Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink ise standart.

Jetta, Amerika pazarına 148 bg gücünde 1.4 TSI motor ile sunulacak.

ÇOK OKUNANLAR