YENİ MODELLER › Yeni Mercedes-Benz S-Serisi karşınızda...

Yeni Mercedes-Benz S-Serisi karşınızda...

03 Eylül 2020 / 09:30 Yeni S-Serisi, üst düzey konfor özellikleri ve teknolojisiyle yeni bir lüks otomobil deneyimi sunuyor

 Yeni Mercedes-Benz S-Serisi karşınızda...

Mercedes-Benz'in geçmişi 1951 yılına uzanan amiral gemisi modeli tamamen yenilendi. Kısa süre önce yapılan dijital sunumlarla teknolojisi ve konfor özellikleri tanıtılan yeni S-Serisi'nin tüm detaylarının gün ışığına çıktığı resmi tanıtımı ise 2 Eylül'de gerçekleştirildi. DIGITAL LIGHT teknolojisi, aktif ambiyans aydınlatması, aerodinamik verimliliği, dönüş çapını azaltan arka aks yönlendirme sistemi, üst düzey akustik yalıtımı ve 48V mild-hybrid versiyonuyla öne çıkan yeni S-Serisi, konfor özellikleriyle de lüks otomobil deneyimini daha da ileriye taşıyor.

Kısa ve uzun olmak üzere iki farklı gövde seçeğiyle lanse edilen yeni S-Serisi'nin "Kısa" versiyonu 5179 mm ile yerine geçtiği modelden 54 mm daha uzun bir gövdeye sahipken, uzun versiyonun boyu ise 34 mm'lik artışla 5289 mm'ye ulaşmış. Yüksekliği ve aynalar hariç genişliği de artan otomobilin dingil mesafesinde ise sırasıyla +71 mm ve +51 mm'lik artışlar bulunuyor. 

e09f80a4b6d206447b3b8f44c9dd68bc_0.jpg

Kısa ön aks uzantısı, uzun dingil mesafesi ve dengeli arka aks uzantısı ile S-Serisi, ideal oranlara sahip klasik bir sedan tasarımı sunuyor. Arttırılmış iz genişliği ve modern tasarımlı jantlara sahip geniş tabanlı lastikler, otomobilin eskisinden daha da kaslı görünmesini sağlıyor. Özenle şekillendirilen yan gövde yüzeyleri özel ışık oyunlarını beraberinde getirmiş. Önceki modelden daha küçük ve zarif tasarlanan far ve stoplar yeni S-Serisi'ne dinamik bir görünüm, isteğe bağlı olarak sunulan gizli kapı kolları ise pürüzsüz bir profil tasarımı kazandırmış. Bu donanım tercih edildiğinde, kapı kolu kullanıcının araca yaklaşması veya kapı kolu yüzeyine dokunmasıyla otomatik olarak açılıyor. S-Serisi, 0,22 Cd rüzgar sürtünme katsayısıyla da dünyanın en yüksek aerodinamik verimliliğine sahip otomobillerinden biri oluyor.

e09f80a4b6d206447b3b8f44c9dd68bc_1.jpg

DIGITAL LIGHT İLK KEZ SERİ ÜRETİMDE
Mercedes-Benz, tamamen yeni destek özelliklerini mümkün kılan DIGITAL LIGHT teknolojisini ilk kez seri üretimde kullanılıyor. Bu teknolojide her far 1.3 milyon mikro ayna yardımıyla ışığı kıran ve yönlendirilen son derece parlak üç LED’li bir ışık modülünden oluşuyor. Sistem; karayolu üzerinde bir ekskavatör sembolünün tespit edilmesiyle yol çalışması uyarıları, yolun kenarındaki yayaların tespit edilerek uyarılması, şeride bir uyarı sembolü yansıtarak trafik ışıklarının, dur işaretinin veya girilmez tabelasının gösterilmesi ve yol üzerine kılavuz işaretler yansıtarak daraltılan yolların bildirilmesi gibi fonksiyonlarıyla sürüş güvenliğini üst düzeye taşıyor.

e09f80a4b6d206447b3b8f44c9dd68bc_2.jpg

Yeni S-Serisi, LED teknolojisi sayesinde iç mekan aydınlatmasında da önemli bir gelişme kaydediyor. Mercedes-Benz, ilk kez etkileşimli aydınlatma uyguluyor. Opsiyonel olarak sunulan aktif ambiyans aydınlatması, sürüş yardım sistemlerine entegre ediliyor ve uyarıları görsel olarak destekleyebiliyor. Bunun dışında klima sistemi veya “Hey Mercedes” sesli komut sistemi gibi konfor sistemlerinde de aktif ambiyans aydınlatması uygun bir geri bildirim sağlıyor.

TEKNOLOJİ İLE ÜST DÜZEY KONFORU HARMANLAYAN KABİN
Yeni S-Serisi tamamen yeni bir iç tasarıma sahip. Kumanda sayısı azaltılan ön konsoldaki yatay genişlik algısının artırıldığı görülüyor. İç mekanında beş adede kadar ekran sunan yeni S-Serisi'nde, sürücü göstergesiyle orta konsoldaki medya ekranı birbirini tamamlayan estetik bir görünüm yaratıyor. 

e09f80a4b6d206447b3b8f44c9dd68bc_4.jpg

S-Serisi'nin AGR onaylı koltukları da uzun yolculuklarda maksimum konfor için çok sayıda teknolojiyle desteklenmiş. Ön koltuklardaki 19 adede kadar motor, yolcunun rahat etmesini sağlıyor. Koltuklar ayrıca güvenlik noktasında da önemli bir sorumluluk üstleniyor.  Yeni S-Serisi’nde 10 farklı masaj programı bulunuyor. Titreşim motorlarını kullanan sistem, ısı ile sıcak taş prensibini kullanarak rahatlatıcı masajın etkisini artırabiliyor. Bu noktada koltuk ısıtması ile aktif ergonomik koltukların şişirilebilir hava odacıkları birleştiriliyor. 

Beş farklı arka koltuk seçeneği sunan S-Serisi’nin arka kısmı ise bir çalışma alanı veya bir dinlenme yeri olarak kişiselleştirilebiliyor. İki adet elektrik kontrollü arka koltuk için sunulan ısıtmalı arka koltuk başlıkları yeni bir özellik olarak öne çıkıyor. 

f786b4ab11447a51e81758b90e921839_1.jpg

Modern lüks, S-Serisi’nin iç mekanıyla tamamen yeni bir boyut kazanmış. Tasarımcıların, yeni kabinde, zarafet, kalite ve kullanım kolaylığı ile ön plana çıkan ve yolcuların kendini iyi hissetmesini sağlayan Lounge özelliklerine sahip bir atmosfer yarattıkları açıklanıyor. Yüksek düzeyde sürüş ve gürültü konforunun yanı sıra çok çeşitli ENERGIZING konfor programları ile S-Serisi yolcularına huzurlu ve konforlu bir yolculuk sunuyor. Ayrıca filtreleme performansı daha da arttırılan ENERGIZING AIR CONTROL ile yolcular, yolculuk boyunca daha da zinde kalıyor.

f786b4ab11447a51e81758b90e921839_0.jpg

Yeni S-Serisi’nde konfor seviyesi daha da yukarıya taşınmış. Selefinden daha sessiz bir yapı sunan otomobildeki motor sesinin iç mekana belli belirsiz bir oranda ulaşması için ön ısı duvarındaki yalıtım malzemesi A-sütunlarına ve araç zeminine kadar uzatılmış. Mercedes-Benz ayrıca ilk kez seri üretimde seçili gövde profillerinde akustik köpüklere de yer veriyor. 

SÜRÜŞ HEM DAHA DİNAMİK HEM DE DAHA DA GÜVENLİ
Birçok konuda daha akıllı hale gelen yeni Mercedes-Benz S-Serisi, daha kısa dönüş turu sağlayan arka aks yönlendirme sistemi ve arka yolcu hava yastıkları gibi güvenlik yenilikleri dahil, sürüş keyfini artıran ve aynı zamanda daha da güvenli hale getiren yenilikler de sunuyor. Yeni bir özellik olarak PRE-SAFE® Impulse yan güvenlik sistemi, olası bir yandan çarpma öncesinde E-ACTIVE BODY CONTROL üzerinden aracın gövdesini 80 mm'ye kadar yükseltiyor. 

f786b4ab11447a51e81758b90e921839_4.jpg

S-Serisi'nde E-ACTIVE BODY CONTROL süspansiyon sistemi, isteğe bağlı olarak sunulurken, sürekli ayarlanabilir amortisörler ADS+ ile AIRMATIC havalı süspansiyon standart olarak sunuluyor.

İKİNCİ NESİL MBUX İLE DAHA DA AKILLI
2018 yılında tanıtımı yapılan MBUX'in ikinci nesli yeni S-Serisi ile birlikte kullanıma sunuluyor. Donanım ve yazılım alanında kaydedilen gelişmelerle birlikte iç mekan daha da dijital ve akıllı hale gelmiş. Muhteşem grafiklere ve bazıları OLED teknolojisine sahip ekranlar, konfor işlevlerinin kullanımını kolaylaştırıyor. Yeni üç boyutlu dijital gösterge paneli, bir düğmeye basıldığında derinlik algısını arttırıyor. 

221131f4051c7b7fca66d00ab02b3a27_1.jpg

Yeni S-Serisi'nde isteğe bağlı olarak iki adet head-up display sunuluyor. Bunlardan daha büyük olan, arttırılmış gerçeklik içeriği sunuyor. Örneğin navigasyon kullanımında animasyonlu yönlendirme okları sanal olarak doğru şeritte yola yansıtılırken, Aktif Mesafe Asistanı gibi asistan fonksiyonlarının bilgileri de yine yola yansıtılıyor. Yansıtılan görüntü sanal olarak 10 metrelik mesafede gösterilirken görüntünün büyüklüğü 77 inç büyüklüğünde bir ekrana denk geliyor.

Mercedes me uygulamasındaki çevrimiçi hizmetlerin etkinleştirilmesiyle sesli komut sistemi “Hey Mercedes” de daha fazla diyaloğa ve öğrenmeye yatkın bir yapı kazanmış. Belirli eylemler, “Hey Mercedes” etkinleştirme ifadesi olmadan da tetiklenebiliyor. Buna gelen bir çağrıyı cevaplama da dahil. “Hey Mercedes” artık araca ait işlevleri de açıklıyor ve genel bilgilerle ilgili soruları yanıtlıyor. Sesli komut sistemi, S-Serisi’nde arka koltuktan da kullanılabiliyor.

Baş üstü kontrol ünitesine entegre kameralar ve öğrenme algoritmaları sayesinde MBUX İç Mekan Yardımcısı yolcuların çok sayıda kumanda talebini algılıyor. Sistem, yolcunun başının yönünü, el hareketlerini ve vücut dilini yorumluyor ve ilgili araç işlevleriyle tepki veriyor. 

0ac5f61ec9599b61148d9bef8cc1457b_0.jpg

AKILLI EVLER İÇİN BİR KONTROL MERKEZİ
“MBUX Akıllı Ev” özelliği ile S-Serisi, ev için de bir kontrol merkezine dönüşüyor.  “Akıllı Ev” kavramı altında, WLAN ve sensörler ev iletişimini sağlıyor. Böylece kullanıcı; sıcaklık ve aydınlatma, panjurlar ve elektrikli cihazlara uzaktan erişim sağlayarak onları kontrol ve kumanda edebiliyor. Ayrıca hareket algılayıcıları ve pencere tetikleyicileri, istenen veya istenmeyen ziyaretçiler hakkında bilgi veriyor.

Mercedes-Benz, yeni S-Serisi’nde Seviye 3 otonom sürüş için zorlu yasal gereklilikleri karşılamayı hedefliyor. 2021 yılının ikinci yarısından itibaren, yeni DRIVE PILOT ile donatılan S-Serisi’nin, Almanya’daki otobanların uygun bölümlerinde yoğun trafik veya yoğun dur-kalk koşullarında ileri seviyede otonom sürüş yapması bekleniyor. Sürücünün hayatını kolaylaştıran bu çözüm, sürücüye internette gezinmek veya araç içi ofiste e-postaları gözden geçirmek gibi diğer faaliyetlere vakit ayırma olanağı sunuyor.

S-Serisi sürücücü araç dışından park etme yardımcısı ile otomobilini akıllı telefon üzerinden park edebilecek veya park yerinden çıkartabilecek. Sistemin kullanımı önemli oranda basitleştirilmiş. Yeni S-Serisi, ulusal yasaların bu tür bir uygulamaya izin vermesi koşuluyla, altyapıya sahip otoparklarda tamamen otonom ve sürücüsüz olarak giriş ve çıkış yapma teknolojisine sahip.

221131f4051c7b7fca66d00ab02b3a27_2.jpg

6 SİLİNDİRLİ MOTORLAR, 48V TEKNOLOJİLİ BİR V8 VE PLUG-IN HİBRİT
Yeni S-Serisi ilk etapta farklı güç seviyelerine sahip sıralı altı silindirli benzinli ve dizel motorlarla yollara çıkıyor. Entegre Marş Jeneratörü’ne (ISG) ve 48 Volt beslemeye sahip bir V8 motor kısa bir süre sonra ürün gamına dahil edilecek. 2021 yılında ise yaklaşık 100 km tamamen elektrikli sürüş menziline sahip bir şarj edilebilir hibrit versiyon ürün gamını tamamlayacak.

S-Serisi'nin ilk etapta sunulacak benzinli versiyonlarını; 270 bg güç ve 500 Nm tork verileri sunan 3-litrelik S 450 4MATIC ve aynı hacimde 320 bg güç ile 520 Nm tork üreten S 500 4MATIC oluşturuyor. Otomobilin dizel motor gamını ise; tümü yine 3-litre silindir hacmine sahip olan 6 silindirli; S 350 d (210 bg, 600 Nm), S 350 d +MATIC ve S 400 d 4MATIC (243 bg, 700 Nm) versiyonları oluşturuyor. Tüm motorlar 9-ileri 9G-TRONIC şanzımanla sunuluyor.

ÇOK OKUNANLAR