YENİ MODELLER › Yeni nesil Golf R tanıtıldı

Yeni nesil Golf R tanıtıldı

04 Kasım 2020 / 15:39 Volkswagen, GTI, GTI Clubsport, GTE ve GTD logolu versiyonların ardından yeni Golf R’ı da tanıttı

Yeni nesil Golf R tanıtıldı

Sekizinci nesil Volkswagen Golf'ün en güçlü versiyonu da gün ışığına çıktı. 320 beygir gücü ve 420 Nm tork değeri sunan  2.0 litrelik turbo motora, 7-ileri DSG şanzımana ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan yeni Golf R, yerine geçtiği modelin izinden giderek yüksek performansı günlük kullanım özellikleriyle bir araya getiriyor. Yeni Golf R, Kasım ayının sonundan itibaren Avrupa’da satışa sunulacak. 

ff1c8e9a84a79dfa6302b877d10eceda_0.jpg

Golf R'ın beşinci nesli 0'dan 100 km/s hıza 4.7 saniyede ulaşırken, maksimum hız ise 250 km/s saat olarak açıklanıyor. Bunun yanında opsiyonel olarak sunulan R-Performance paketiyle birlikte ise maksimum hız 270 km/s'ye çıkıyor.

ff1c8e9a84a79dfa6302b877d10eceda_1.jpg

Golf R; “R-Performance Torque Vectoring” olarak adlandırılan bir tork dağıtım özelliğine de sahip. Geliştirilmiş bir 4MOTION sistemiyle donatılan otomobildeki arka aks tahrik sistemi, gücün sadece ön ve arka akslar arasında değil, aynı zamanda iki arka tekerlek arasında da dağıtılmasına olanak sağlıyor. Bu özellik sayesinde Golf R’ın viraj içerisindeki çevikliğinin önemli ölçüde artırıldığı açıklanmakta.

ff1c8e9a84a79dfa6302b877d10eceda_2.jpg

Golf R'daki dört tekerlekten çekiş sistemi ayrıca, dünyada ilk kez bir Araç Dinamikleri Yöneticisi (VDM) aracılığıyla elektronik diferansiyel kilitleri (XDS) ve adaptif şasi kontrolü DCC gibi diğer sistemlerle ağ üzerinden bağlantı kuruyor. Farklı sistemlerin bu yakın entegrasyonu sayesinde yeni Golf R; optimum çekiş özellikleri, en üst düzeyde hassasiyete sahip nötr bir yol tutuşu, maksimum çeviklik ve maksimum sürüş keyfi vaat ediyor.

ff1c8e9a84a79dfa6302b877d10eceda_3.jpg

Yeni Golf R'ın son testleri Nürburgring Nordschleife'de yapılmış. “R-Performance” paketine sahip Golf R otomobiller de Nürburgring için özel olarak hazırlanmış “Special” sürüş profiliyle beğeniye sunuluyor. Special sürüş profilinde, ilk kez R-Performance Tork Dağıtımı özelliğine sahip yeni 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi de dahil olmak üzere tüm ana tahrik sistemi parametreleri Nordschleife için yapılandırılmış. Test sürüşlerinde, standart olarak 7-ileri çift kavramalı şanzıman (DSG) ile donatılmış Golf R, Nürburgring Nordschleife'de selefine göre 17 saniyeye kadar daha iyi bir performans sergilemiş. R-Performance paketinin bir diğer özelliği ise halka açık yollardan uzakta tamamen yeni bir sürüş dinamiği seviyesi yaratan ve direksiyon başındaki deneyimi daha da eğlenceli hale getiren Drift profili. 

ÇOK OKUNANLAR