YENİ MODELLER › Yeni Nissan LEAF tanıtıldı

Yeni Nissan LEAF tanıtıldı

11 Eylül 2017 / 10:15 Nissan'ın tamamen elektrikli LEAF modeli, ProPILOT özelliği ve 378 km'lik menzil sunuyor

Yeni Nissan LEAF tanıtıldı

Nissan, şirketin Intelligent Mobility vizyonunun simgesi olan yeni Nissan LEAF modelini lanse etti. Tamamen elektrikli bir otomobil olan ve bünyesinde gelişmiş teknolojiler barındıran yeni LEAF, e-pedal gibi yeni nesil gelişmiş sürüş destek sistemlerine sahip.

Tek bir şarjla 378 km'lik bir menzil vaat eden yeni LEAF,gerek dış, gerekse de iç tasarımda selefine göre çok daha modern ve çekici bir görünüm sunuyor. Otomobildeki Nissan Intelligent Power teknolojisinin odak noktasını, geliştirilmiş enerji verimliliği, arttırılmış gücü ve gelişmiş  performansıyla elektrikli güç aktarma organı oluşturuyor. Söz konusu yeni güç aktarma organını, gücü ve enerji depolama kapasitesi arttırılan yüksek teknoloji ürünü lityum-iyon batarya kiti tamamlıyor. Yeni elektrikli güç ünitesinin 110 kW güç üretimiyle daha canlı ve atak bir sürüş sunduğu açıklanıyor. 320 Nm’ye arttırılan torkun ise çok daha etkileyici bir hızlanmayı beraberinde getirdiği belirtilmekte.

Yeni Nissan LEAF’in menzili tek bir şarjla NEDC (Yeni Avrupa Sürüş Ortalaması) normuna göre 378 km'ye yükseltildi. Ancak daha fazla performans ve daha uzun menzil beklentisi olanlar için Nissan, 2018 yılının sonunda otomobilin daha güçlü ve daha yüksek batarya kapasitesine sahip yüksek performanslı bir versiyonunu da satışa sunacak.

AKILLI SÜRÜŞ TEKNOLOJİLERİ

Yeni Nissan LEAF, üç yeni akıllı sürüş teknolojisiyle donatılıyor. Bunlardan ilki tek şeritli otoyol sürüşlerinde kullanılan ProPILOT sistemiyken, ikincisi ise ProPILOT Park olarak adlandırılan gelişmiş park sistemi. Bu teknoloji aktive edildiğinde, otomobili park etmek için direksiyon, gaz, fren ve vites seçimi de dahil otomobilin sürüş fonksiyonlarının tümü otomatik olarak gerçekleşiyor.

LEAF'deki üçüncü teknoloji ise e-Pedal. Sistem, sürücüye gaz pedalı ile çalıştırma, hızlanma ve fren işlevlerini basit bir şekilde gerçekleştirme imkanı tanıyor. Gaz pedalı tamamen serbest bırakıldığında otomatik olarak rejeneratif ve sürtünmeli frenler devreye girerken, böylece otomobil yavaşlayarak tamamen duruyor. Araç dik yokuşlarda bile gaz pedalına tekrar basılana kadar konumunu koruyor. e-Pedal'ın tepkimeleri, araç tekrar harekete geçtiğinde sürüş keyfini en üst seviyeye çıkarmaya yardımcı oluyor.

ProPILOT teknolojilerinin erken aşaması, gelişmiş tamamen elektrikli güç aktarma organı ve binalara bağlanarak güç sağlama yeteneği ile Nissan Intelligent Mobility'nin yola uygulanmış halini gözler önüne seren yeni Nissan LEAF Ocak 2018 itibariyle Avrupa’da satışa sunulmaya başlanacak.

Tokyo’da düzenlenen lansmanda açıklamada bulunan Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, “Intelligent Mobility vizyonumuzun önemli bir göstergesi olan Nissan Leaf, markamızın teknolojide ne kadar ilerlediğini gösteren en yeni ürünümüz. Dünyanın en çok tercih edilen elektrikli aracı olan Nissan Leaf, bir önceki nesle göre %40 daha fazla menzile sahip. ProPILOT gibi gelişmiş sürüş destek sistemleriyle ön plana çıkan ve tek şarj ile 378 kilometre mesafe kat edebilen Leaf, sunduğu sürüş keyfi ile Nissan müşterilerine farklı bir deneyim yaşatacak.” dedi.

ÇOK OKUNANLAR