GÜNDEM › Yeni NSX'in motoruna ödül...

Yeni NSX'in motoruna ödül...

22 Haziran 2017 / 12:00 Yeni Honda NSX’in motoru 2017 Uluslararası Yılın Motoru ödüllerinde 'En İyi Yeni Motor' seçildi

Yeni NSX'in motoruna ödül...

Honda’nın yeni NSX modelinde görev yapan elektromotor destekli 3.5 litrelik V6 motordan oluşan Sport Hybrid sistemi 2017 Uluslararası Yılın Motoru jürisi tarafından ‘En İyi Yeni Motor’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Bu yıl 19. kez gerçekleştirilen ödüller tüm dünyadan uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından değerlendiriliyor.

Honda Avrupa Ar-Ge Başkanı Hayashi-San yapmış olduğu değerlendirmede: “Bu ödülü almak büyük bir onur. NSX, Honda Motor Company'nin sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimin gelmiş olduğu en son noktayı temsil ediyor ve Honda'nın tamamen yeni bir süper spor otomobil deneyimi sunma konusundaki tutkusunu ve kararlılığını gözler önüne seriyor. NSX'in böylesine nitelikli bir jüri tarafından değerlendirilmiş olmasından ve 2017'nin 'En İyi Yeni Motor' ödülünü kazanmasından son derece memnunuz.” dedi.

Honda, NSX motorunun geliştirme programının temel amacının, dünyanın en gelişmiş yüksek performanslı motorunu hayata geçirmek olduğunu açıklıyor. Mümkün olan en iyi performansa sahip, ancak aynı zamanda tadını çıkartması ve kontrol etmesi kolay bir motor geliştirmek ve üretmek için yola çıkan Honda, geliştirme programında karşılaştığı en önemli zorluğun ise yüksek performanslı bir hibrid otomobil hayata geçirmek adına elektromotorların sisteme entegrasyonu olduğunu belirtiyor. Mühendislerin çabası anlık tork tepkisi sunan ve otomobilin sürüş dinamiklerini en üst seviyeye taşıyan elektromotorlarla desteklenen kusursuz bir teknik yapıyla sonuçlanmış.

 

ÇOK OKUNANLAR