SEKTÖREL › Yeni Opel Corsa 300 bin adetlik üretim rakamına ulaştı

Yeni Opel Corsa 300 bin adetlik üretim rakamına ulaştı

30 Mart 2021 / 18:51 Yeni Corsa, başarılı satış adetleriyle dikkat çekiyor

Yeni Opel Corsa 300 bin adetlik üretim rakamına ulaştı

Opel'in İspanya’daki Zaragoza tesislerinde üretilen yeni Corsa modeli 300.000 üretim adetine ulaştı. Opel’in en küçük modeli Almanya’da ise sadece geçen yıl değil, 2021 yılında da ilk sırada yer aldı. 2020 yılında zaman zaman İngiltere’nin en çok satan otomobili olan Corsa, bu yıl da şu ana kadar segmentinin en üst sırasında yer almayı başardı. Corsa'nın Güney Amerika'dan Ortadoğu ve  Güney Afrika’ya kadar Corsa, Avrupa dışındaki pazarlarda da yoğun talep gördüğü açıklanıyor.

Corsa’nın uluslararası satışları 2020 yılında neredeyse üç katına çıktı. Bu satış başarısı 2021 yılının başında da devam etti. Orta Doğu/Afrika, Latin Amerika ve Asya/Pasifik ihracat bölgelerindeki Corsa satışları, 2021 yılının ilk iki ayında bir önceki yılın ilk çeyrek satışlarına kıyasla iki katından fazla arttı. Markanın diğer ihracat operasyonlarında da önemli rol oynayan Corsa, Opel’in Japonya pazarına dönüşünü de müjdelemeye hazırlanıyor.

Corsa, Opel’in elektrikliye geçiş stratejisi için de oldukça önemli bir role sahip. Sadece yılın ilk iki ayında satılan 4.000 adet Corsa-e bu önemi vurgular nitelikte.

Opel CEO’su Michael Lohscheller yapmış olduğu değerlendirmede: “Corsa, Opel markası için gerçek bir başarı hikayesi ve bu modelin köklü geleneğini sürdürüyor. Corsa ve yeni Mokka ile çok önemli segmentlerde başarımızı destekleyecek ve ivme kazandıracak iki çarpıcı model sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

ÇOK OKUNANLAR