LANSMAN › Yeni Opel Grandland satışa sunuldu

Yeni Opel Grandland satışa sunuldu

30 Mayıs 2022 / 23:25 Opel'in C-SUV modeli Grandland, yeni yüzü ve güncellenen kabiniyle Türkiye yollarına çıktı

Yeni Opel Grandland satışa sunuldu

Opel’in kompakt SUV modeli Grandland'in yeni tasarım detayları ve teknolojilerle güncellenen versiyonu Türkiye’de satışa sunuldu. Modern tasarımı ve dijital kokpitiyle dikkat çeken Grandland, Edition, Elegance ve Ultimate olmak üzere üç farklı donanım seçeneğiyle satın alınabiliyor. Her ikisi de 130 bg gücünde olan 1.2 litrelik turbo benzinli ve 1.5 litrelik dizel motor seçenekleriyle sunulan Grandland'de tam otomatik AT8 şanzıman da standart. Opel'in SUV ailesinin en yeni üyesi olan Grandland 809.900 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyor.

51a1a840cd0bb542d21b3514b32d3979_2.jpg

Opel'in yenilenen Crossland ile başlayan, geçtiğimiz yıl satışa sunulan Mokka ile devam eden cesur ve yalın tasarım dili, yeni Grandland’de de kendine yer buluyor. Markanın yeni tasarım ögelerinden biri olan "Opel Vizör" Grandland'e daha dikkat çekici bir yüz ifadesi kazandırırken, bagaj kapağının tam ortasında konumlanan Grandland ismi de markanın diğer SUV modellerinde de uygulanan bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor.  Gövde renginde tamponlar, çamurluklar ve kapı korumaları ise genel tasarımı tamamlayıcı özellikler olarak dikkat çekiyor. Alp Beyaz, Kuvars Gri, Elmas Siyah, Vertigo Mavi ve Yakut Kırmızı olmak üzere 5 farklı gövde rengi seçeneğine sahip yeni Grandland’de ayrıca, çift renk seçeneği de sunuluyor.

51a1a840cd0bb542d21b3514b32d3979_1.jpg

Yeni Grandland’in kokpitindeki en dikkat çekici yenilik ise  iki dijital ekranı bir araya getiren Opel Pure Panel olarak karşımıza çıkıyor. Edition donanımında her iki ekran da 7 inç olarak sunulurken, Elegance ve Ultimate donanımlarında ise 12 inçlik sürücü bilgi ekranı ve 10 inçlik merkezi ekran yer alıyor. Yeni model, bilgi-eğlence sistemi ve gelişmiş bağlanabilirlik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Sistem hem Apple CarPlay hem de Android Auto uyumlu. Kablosuz şarj özelliği ise uyumlu akıllı telefonlar için kablo karmaşası olmadan düzenli şarj imkanı sağlıyor. Yeni Grandland’in kabinindeki bir diğer önemli yenilik ise vites seçici oluyor. Bu detay yeni tasarımıyla artık çok daha basit bir kullanım ve şık bir görünüm sunuyor.

Yeni Opel Grandland, ergonomik özellikleriyle de en yüksek standartları karşılıyor. AGR sertifikalı ergonomik aktif sürücü ve ön yolcu koltukları, sürüş konforunu destekliyor. Ödüllü koltuklar Grandland’in sınıfında benzersiz olup, elektrikli eğim ayarından elektro-pnömatik bel desteğine kadar birçok ayar seçeneği sunuyor. Koltuk ısıtma özelliği dışında deri döşeme seçeneği ile birlikte havalandırma işlevi de yer alıyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak deri koltuklar da sunuluyor. Konfor, anahtarsız giriş ve çalıştırma ile arka tamponun altında ayak hareketi yapılarak otomatik açılıp-kapanabilen sensörlü, elektrikli bagaj kapağı ile daha da artıyor. 

51a1a840cd0bb542d21b3514b32d3979_3.jpg

Yeni Opel Grandland çok sayıda yeni teknolojiyi kullanıcılarla buluşturuyor. Uyarlanabilir IntelliLux LED® Pixel Farlar, gece görüş sistemi ve yarı otonom sürüş özelliği de yeni Grandland’de ilk kez sunuluyor. Sınıfının referans noktası olan uyarlanabilir IntelliLux LED® Pixel Farlar, far başına 84 adet olmak üzere 168 LED hücre ile ışık huzmesini trafikteki diğer paydaşların gözlerinde parlama yapmadan sürüş koşullarına ve çevreye kusursuz bir şekilde uyarlıyor. Yeni Grandland’de ayrıca giriş seviyesi donanımdan itibaren full LED farlar standart olarak yer alıyor.

Yeni Grandland, özellikle geceleri karanlık kırsal yollarda seyir halindeki tüm kullanıcıların ve diğer canlıların güvenliğini gece görüş sistemi teknolojisi ile sağlıyor. Sistemin kızılötesi kamerası, çevredeki sıcaklık farkına bağlı olarak Grandland'in sürüş yönünde 100 metre ileriye kadar insanları ve hayvanları algılıyor. Gece görüş sistemi, sürücüyü sesli olarak uyarıyor ve yeni Pure Panel’deki dijital sürücü bilgi ekranında konumlarını gösteriyor. Aracın önündeki yaya veya hayvan, çevreden net bir şekilde ayırt edilecek şekilde renkli olarak vurgulanıyor.

Yeni Grandland'de standart olarak sunulan teknolojiler arasında; yaya algılama özellikli aktif acil frenleme sistemi, gelişmiş ön çarpışma ikazı, 360 derece çevre görüş kamerası ve gelişmiş trafik işareti tespit sistemi bulunuyor. Dur-kalk özellikli adaptif hız sabitleme sistemi ve şerit ortalama özellikli aktif şerit takip sistemi ile yarı otonom sürüş fonksiyonu da yeni Grandland’de sürücülere sunuluyor.

51a1a840cd0bb542d21b3514b32d3979_0.jpg

"SUV SEGMENTİNDEKİ YÜKSELİŞİMİZ GRANDLAND İLE DEVAM EDECEK"
Alpagut Girgin - Opel Türkiye Genel Müdürü

Yeni Grandland’in Türkiye’de satışa sunulmasıyla Opel SUV Ailesi’nin tamamen yenilendiğini ve segmentinde çok daha iddialı hale geldiğini dile getiren Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, “Yenilenen Crossland ve Mokka ile SUV segmentinde başlayan yükselişimiz, yeni Grandland’in aileye katılmasıyla devam edecek. Markamızın SUV’daki Amiral Gemisi Grandland, Opel’in güncel tasarım dilini yansıtırken, sunduğu geniş yaşam alanı, güncel teknolojileri ve üstün güvenlik özellikleriyle ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen bir model. Verimli motor seçenekleri ve Opel’in genlerinden gelen sürüş keyfiyle yeni Grandland, SUV segmentindeki iddiamızı daha da güçlendirecek. 2022 yılının ilk 4 ayında Opel SUV modellerimizle SUV segmentinde %8.3’lük bir pazar payı elde ederek ilk 4 marka arasında yer aldık. B-SUV’da ise %12.2 pazar payı ile 4’üncü olduk. Yeni Grandland ile SUV segmentinde yakalamış olduğumuz pazar payımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu yıl üç güçlü modelimizle Opel’i SUV pazarında ilk 5 içinde tutacağımıza inanıyor ve çalışmalarımızı bu hedef doğrultusunda gerçekleştiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

ÇOK OKUNANLAR