SEKTÖREL › Yeni Range Rover Sport Çölde

Yeni Range Rover Sport Çölde

06 Kasım 2013 / 11:18 Yeni Range Rover Sport çölde ortalama 81.87 km/s hıza ulaştı...

Yeni Range Rover Sport Çölde

Range Rover'ın ürün gamının önemli modellerinden biri olan Sport, çölde gerçekleştirdiği hız performansıyla herkesi kendine hayran bıraktı. SUV segmenti otomobillerin araziden çok şehir içinde seyrettiği günümüzde, bu otomobillerin arazi kabiliyetleri hakkında siz okuyucularımızı bilgilendirmek istedik.

Shara çölünde gerçekleştirilen denemelerde Range Rover Sport, 81.87 km/s ortalama hızı ile yeni bir rekora imza atmış oldu. Land Rover ekibi Wadi Adda Wasir, Sudi Arabistan sınırında yapılan testte 10 saat 22 dakika boyunca Range Rover Sport'u kumda kullandı. Bu süre içerisinde ortalama 81.87 km/s hız rekorunu kıran takım otomobillerinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdi.

Rekor denemesi için Range Rover Sport'un Supercharged modeli kullanıldı. Supercharged modeli 5 litre hacminde V8 silindirli ve 510 bg gücünde. Range Rover Sport'u markanın sürücülerinden Moi Torrallardona kullandı.

Torrallardona 46 yaşında İspanyol bir off road yarışçısı. Dakar rallisinde 10 yılını geçirmiş olan pilot, "Çöl zemininde otomobil kullanmak eşsiz kombinasyonlara ve teknik beceriye ihtiyaç duyar, doğru zamanda gaza ne kadar basmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Range Rover Sport size güven aşılıyor ve asfaltta olduğu gibi engebeli ve kum kaplı zeminde de yolunuzu bulmanızda kolaylık sağlıyor" dedi.

ÇOK OKUNANLAR