LANSMAN › Yeni Range Rover Sport Türkiye'de...

Yeni Range Rover Sport Türkiye'de...

28 Ekim 2022 / 15:37 Yeni Range Rover Sport’un Türkiye lansmanı Beykoz Kundura’nın etkileyici atmosferinde gerçekleşti

Yeni Range Rover Sport Türkiye'de...

Sportif sürüşü modern lüks anlayışla buluşturan Range Rover Sport'un üçüncü neslinin tanıtımı, ünlü şef Carlo Bernardini’nin hazırladığı özel tadım menüsü ve 65 kişilik deneyim ekibinin performansı eşliğinde Beykoz Kundura'da gerçekleştirildi. Dikkat çekici Vermillion Red lansman rengiyle tanıtılan yeni Range Rover Sport, Türkiye pazarına 6.6 milyon TL'den başlayan fiyat etiketleriyle sunuluyor.

12 farklı dış renk seçeneğiyle tercih edilebilen yeni Range Rover Sport Türkiye’de ilk etapta 300 beygir gücünde 3.0 litre dizel ve mild-hybrid teknolojisine sahip 350 beygirlik 3.0 litre dizel motor seçenekleriyle sunuluyor. SE, Dynamic SE, Dynamic HSE, Autobiography ve ilk yılına özel First Edition donanım paketleriyle Borusan Otomotiv Land Rover Yetkili Satıcılarındaki yerini almaya hazırlanan yeni Range Rover Sport, önceki nesline göre 74 mm artan aks mesafesiyle kullanıcısına daha geniş bir yaşam alanı sunuyor. 

6d52ae37ddf638de257ca8df514267c1_1.jpg

Yeni Range Rover’dan sonra MLA-Flex altyapısına sahip ikinci model olan Range Rover Sport, 1.820 mm yüksekliğe ve 5 metreye yaklaşan bir uzunluğa sahip. Bu değerler Yeni Sport'un bir önceki modele göre 17 mm daha yüksek ve 67 mm daha uzun olduğu anlamına geliyor. Bir Range Rover modelinde ilk olmak üzere 23 inçlik jantlarla sunulan Range Rover Sport'un artan boyutlarına rağmen selefinden daha dinamik bir otomobil olduğu açıklanıyor. Opsiyonel olarak sunulan All Wheel Steering teknolojisi sayesinde arka tekerleklerin de bu dinamizme katılmasını sağlayan Land Rover mühendisleri, düşük hızlardaki manevralarda Range Rover Sport'un arka tekerleklerine 7,3 derecelik açıya kadar hareket kabiliyeti kazandırıyor. Böylelikle araç kompakt bir hatchback esnekliğine sahip oluyor. 

6d52ae37ddf638de257ca8df514267c1_2.jpg

Land Rover'ın üstün arazi kabiliyetini simgeleyen teknolojisi Terrain Response Sistemi, yeni Range Rover Sport'ta ikinci versiyonuyla yer alıyor. Yeni Adaptive Off-Road Cruise Control, Range Rover Sport'ta ilk kez sunulmaya başlanıyor ve bu yeni teknoloji zemin koşullarına göre araç hızını zorlu yol ve arazi koşullarında rahatça hareket etmeye yardımcı olacak şekilde güncelliyor. 

6d52ae37ddf638de257ca8df514267c1_3.jpg

Yeni Range Rover Sport'un dinamik performansı ve gelişmiş teknolojileri, yeni güvenlik odaklı Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemleri (ADAS) tarafından destekleniyor. Tüm donanım seviyelerinde Acil Durum Frenleme, Derinlik Sensörü, ClearSight Ground View, Adaptif Farlar, Seyir Kontrolü, Sürücü Durumu Monitörü, Şerit Takip Asistanı, Trafik İşareti Tanıma ve 3D Çevre Görüş Kamerası bulunuyor. Opsiyonel olarak sunulan üçüncü nesil Aktif Gürültü Önleme Sistemi, Yeni Range Rover Sport'ta sürekli olarak çalışıyor. Böylelikle kabinde yer alan yol sesleri ile dış sesler en aza indiriliyor. Bu özellik, Meridian Signature Ses Sistemi ile birlikte sunularak konforu en üst seviyeye çıkarıyor.

6d52ae37ddf638de257ca8df514267c1_0.jpg

Geceye ev sahipliği yapan Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, ilk neslinden bu yana geçen 17 yılda Range Rover Sport’un otomotiv dünyasında sportif lüks kavramına öncülük ettiğini belirterek; “Üreticimiz Jaguar Land Rover’ın duyurduğu Reimagine Stratejisi ve modern lüks bakış açımız doğrultusunda da değişim ve dönüşüm yolculuğumuz devam ediyor. Borusan Otomotiv olarak, modern lüks tasarım anlayışını dinamik performans ile birleştiren Yeni Range Rover Sport’u sizlerle böyle bir davetle tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Tasarlandığı ilk günden bu yana segmentinde oyunun kurallarını değiştiren Range Rover Sport, yalın ve modern tasarımıyla hem sportif hem lüks sürüş beklentilerini en üst seviyede karşılıyor.” dedi.  

0ab4655b4329c2476d5292f169d02493_0.jpg

ÇOK OKUNANLAR