YENİ MODELLER › Yeni Tourneo Connect yollara çıkıyor

Yeni Tourneo Connect yollara çıkıyor

19 Aralık 2022 / 23:12 Ford’un yeni Tourneo Connect modeli 697.300 TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye pazarında...

Yeni Tourneo Connect yollara çıkıyor

Ford, Tourneo modelini tarz, iç mekan ve çok yönlülük açısından yepyeni bir düzeye taşıyan yeni Tourneo Connect’i tanıttı. Tamamen yenilenen Tourneo Connect, daha fazla pratiklik ve konfor sunuyor. Ülkemizde ilk etapta Titamium ve Active versiyonları ve 2.0 litrelik EcoBlue dizel motorla satışa sunulan Tourneo Connect, 697.300 TL ile 748.300 TL arasında değişen fiyat etiketleri taşıyor.

Ford’un en son binek otomobillerinde kullandığı cesur ve etkileyici tasarım dili yeni Tourneo Connect’te de kendi gösteriyor. Ön kısım, sportif bir izlenim yaratmak için güçlü hatlarla şekillenmiş. Active versiyonu, sağlam bir tarz ile birinci sınıf detayların bir karışımını sunuyor. Active’in petek ızgara, çamurluk kaplaması ve kaydırma plakasını da içeren kendine özgü görünümünün bir parçasını da koyu ve işlenmiş metalden oluşan çift tonlu bir yüzeye sahip özel 17 inçlik alaşımlı jantlar oluşturuyor. 10 farklı renkten oluşan yelpazede, Tourneo Connect Active’in özel lansman rengi olan yeni "Özgür Mavi" de bulunuyor. Titanium ve önümüzdeki dönemde satışa sunulacak Deluxe, Tourneo Connect'in diğer donanım paketleri olarak tanıtıldı.

91ae9a328fcae8e0f2e0775e920e9fd4_1.jpg

Tourneo Connect çok yönlü bir kabine sahip. İkinci koltuk sırası kullanılmadığında, iş veya spor ekipmanları için daha ferah bir yük alanı yaratmak için katlanabiliyor, yatırılabiliyor veya çıkarılabiliyor. Ön yolcu koltuğu da, uzunluğu 3 metreye kadar olan kano, yassı ambalajlı mobilyalar veya kereste gibi malzemelerin araç içinde güvenle taşınabilmesi için katlanarak yatırılabiliyor. Bol sayıdaki bardak tutucu, depolama alanı ve şarj yuvası ile donatılan kabin, panoramik cam tavan sayesinde ferahlık da sunuyor.

91ae9a328fcae8e0f2e0775e920e9fd4_3.jpg

Tüm yeni Tourneo Connect modellerinin ön panelinde önemli araç sistemlerini sürücünün parmak uçlarına getiren kullanıcı dostu büyük bir dokunmatik ekran bulunuyor. Titanium’da 8.25 inç ve Active'de ise 10 inç ekran sunuluyor. Dokunmatik ekran; navigasyon, ses ve kabin havası için kontrol sağlarken, telefon bağlantısı, araç bilgisi ve ses ayarları gibi diğer özellikler ise sürüş sırasında göze çarpamaması için alt menüler altında toplanıyor. 

91ae9a328fcae8e0f2e0775e920e9fd4_0.jpg

Dijital gösterge paneli de Titanium ve Active serileri ile standart geliyor. Dijital panel, sürücülere daha fazla bilgi ve kontrol sunmak için merkezi bilgi-eğlence sisteminin yanında çalışabilen gösterge konsolunda 10.25 inçlik bir ekrana sahip. 

Yeni Tourneo Connect, yolculukları daha konforlu, pratik ve daha güvenli hale getirebilmek için birçok sürücü destek teknolojisi sunuyor. Zengin standart teknik özellikler arasında; Çarpışma Önleme Yardımcısı, Şeritte Kalma Sistemi, Sürücü İkazı, Hız Kontrol Sistemi, Ayarlanabilir Hız Sınırlandırma Sistemi, Yokuş Kalkış Desteği, ön ve arka park sensörleri ve elektrikli park freni bulunuyor. 

91ae9a328fcae8e0f2e0775e920e9fd4_2.jpg

Tourneo Connect, benzinli ve dizel motorlardan oluşan kapsamlı güç aktarım organları yelpazesine sahip. Dört silindirli turbo şarjlı motor yelpazesinde, bir adet 114 bg güç ve 220 Nm tork üreten 1.5 litre EcoBoost benzinli motor ve 122 bg güç ve 320 Nm tork ya da 102 bg ve 280 Nm üreten iki adet EcoBlue dizel motor da bulunuyor. Benzinli motorun ve 102 bg'lik dizel motorun önümüzdeki dönemde devreye alınması planlanıyor. Otomatik Start-Stop teknolojisi, optimize edilmiş verimlilik için ürün yelpazesinde standart. Araçta 7-ileri PowerShift çift kavramalı otomatik şanzıman da sunuluyor.

Müşteriler artık Tourneo Connect'te ilk defa dört tekerlekten çekişten yararlanabiliyorlar. Sürüş koşullarına ve zemine bağlı olarak torku tekerlekler arasında otomatik dağıtarak sürücülerin daha zorlu koşullarda kolayca ilerlemesini sağlayan dört tekerlekten çekiş sistemi, 122 beygir gücünde 2.0 litrelik EcoBlue dizel motor ve 6-ileri manuel şanzıman ile donatılan modellerde yer alıyor. 

ÇOK OKUNANLAR