SEKTÖREL › Yenilenen C-serisi satışa sunuldu

Yenilenen C-serisi satışa sunuldu

07 Ağustos 2018 / 12:06 Yenilenen C-serisi 252.600 TL’den başlayan fiyatlarla Mercedes-Benz Türk bayilerinde...

Yenilenen C-serisi satışa sunuldu

Mercedes-Benz’in Türkiye’de en fazla satılan model ailesi olan C-Serisi kapsamlı bir şekilde yenilenmesinin ardından 252.600 TL’den başlayan fiyatlarla Mercedes-Benz Türk bayilerindeki yerini aldı. Sedan, Coupé ve Cabriolet gövde seçenekleri ile ithal edilen yeni C-Serisi, versiyona göre Comfort, Exclusive ve AMG donanım paketlerinde tercih edilebiliyor. Premium orta sınıfın en fazla tercih edilen modeli olmayı hedefleyen yeni C-Serisi’nde tamamen yeni geliştirilen 1.5 litrelik turbo beslemeli benzinli motor seçeneğine de sahip.

Her ne kadar stop grubunda küçük dokunuşlar gerçekleştirilmiş olsa da, C-Serisindeki makyajın görsel ayağında daha çok ön bölüme odaklanıldığı görülüyor. Yeni iç tasarıma sahip olan farlar standart olarak LED teknolojisine sahip. 650 metrelik aydınlatma performansı sunan ULTRA RANGE uzun far özelliğine sahip MULTIBEAM LED farlar ise C-Serisinde ilk kez sunulmaya başlanıyor. İsteğe bağlı olarak alınabilen bu teknoloji, kavşak, akıcı trafik, şehir içi sürüş ve kötü hava şartları modlarıyla sürüş güvenliğine katkı sağlıyor.

C-Serisi, makyajla birlikte S-serisinin ekran konseptine kavuşmuş. İsteğe bağlı olarak 1920 x 720 piksel çözünürlüğe sahip, 12,3 inç büyüklüğünde geniş dijital bir gösterge paneli tercih edilebiliyor. Dijital gösterge, “Classic”, “Sport” ve “Progressive” olmak üzere üç farklı stil alternatifi sunmakta. Otomobilin orta konsolunda bulunan ekran da 7 veya 10.25 inçlik iki farklı büyüklükte sunuluyor. Yeni C-Serisi ayrıca direksiyona entegre dokunmatik kumanda tuşlarıyla da donatılıyor. Bir diğer yenilik olarak hız sabitleme ve sınırlama sistemi de artık doğrudan direksiyona entegre kumandalar üzerinden kontrol ediliyor.

Bilgi ve eğlence sistemi ayrıca vites konsoluna entegre sezgisel geri bildirime sahip Touchpad veya sesli komut sistemi LINGUATRONIC üzerinden de kumanda edilebiliyor. Bunun dışında koltuk ısıtması gibi araç fonksiyonları da artık sesli komut üzerinden kontrol edilebilmekte.

KEYLESS-GO anahtarsız çalıştırma fonksiyonunu standart donanım olarak sunan makyajlı C’nin yenilenen start-stop düğmesi de türbin formlu tasarımıyla iç mekandaki sportifliği arttırıyor. Mercedes-Benz ayrıca C-Serisinin anahtarını da yenilemiş. Artık, parlak krom kaplamalı siyah, krom kaplamalı beyaz ya da mat krom kaplamalı beyaz olmak üzere üç farklı anahtar seçeneği sunuluyor.

Makyajlı C-Serisi aynı zamanda Mercedes-Benz’in en güncel sürüş destek sistemlerini de sunuyor. Üstelik bunlar navigasyon ile uyumlu halde çalışıyor. Örneğin; otomobil harita tabanlı verileri kullanarak viraj, kavşak veya katılım noktaları öncesinde hızı ayarlayarak sürücüye yardımcı olabiliyor. Bunun yanında otomobilde sunulan Aktif Direksiyon Yardımcısı, Aktif Şerit Takip Yardımcısı ve Aktif Acil Durum Fren Yardımcısı gibi yeni donanımlar da sürüş güvenliğini arttırıyor.

İsteğe bağlı olarak sunulan ve araca ait farklı konfor donanımlarını birbirine bağlayarak kullanıcının ruh haline uygun ambiyanslar yaratan ENERGIZING Konfor Paketi ile aracın park halinde çarpılması, çekilmesi veya hırsızlık gibi istenmeyen durumları Mercedes me uygulaması üzerinden araç sahibine bildiren Alarm Paketi de C-serisinin yeni özellikleri arasında.

YENİ NESİL VERİMLİ MOTORLARA SAHİP

Yeni Mercedes-Benz C-Serisi ilk aşamada C 200 4MATIC Sedan, C 200 4MATIC Coupé, C 200 Cabriolet ile showroom’lardaki yerini aldı. Eylül ayı itibarıyla C 180 Sedan ve C 200 d Sedan’ın teslimatları başlayacak olan aracın Kasım 2018 itibarıyla C 200 d Cabriolet versiyonu da satışa sunulacak. Motor gamındaki en önemli yenilik EQ Boost özelliğine sahip olan 1.5 litrelik, dört silindirli, turbo beslemeli yeni ünite olarak karşımıza çıkıyor. C 200 ve dört tekerlekten çekişli C 200 4MATIC versiyonlarında sunulan bu ünite 184 bg güç ve 280 Nm tork üretiyor. Yeni motorda, kayışla tahrik edilen marş jeneratörüne sahip 48 Volt elektrik sistemi kullanılıyor. Motora hızlanma anında 10 kW ek güç ve 160 Nm ek tork sağlayarak turbo boşluğunu dengeleyen Boost desteği, vites değişimlerinde, motoru mümkün olan en kısa sürede optimum devire ulaştırarak, otomatik şanzımanın vites değişim hızını artırıyor. Marş jeneratörü yavaşlama anında ise kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyor ve bataryaları şarj ediyor. Sistemin bir diğer avantajı da, sabit hızlarda motoru kapatan süzülme fonksiyonuna sahip olması ki, bu özellik tutumluluğa katkı sağlıyor. 1.5 litrelik turbo benzinlinin ortalama yakıt tüketimi 6.8 �" 6.3 lt/100 km olarak veriliyor.

C-serisinin dizel motor gamında da önemli yenilikler bulunuyor. Markanın güncel dizel motor ailesinin yeni 1.6 litrelik versiyonu C-serisinde ilk kez yer alıyor. Alüminyum gövde ve çelik piston kombinasyonuyla NANOSLIDE® silindir yatağı gibi yenilikler barındıran bu motor, dördüncü nesil Common-Rail enjektörlerle donatılmış. 150 bg güç ve 360 Nm maksimum tork değerleri sunan OM 654 D16 kodlu bu ünite, otomobilin C 200 d versiyonunda görev yapıyor. 9G-TRONIC şanzımanla donatılan C 200 d’nin ortalama yakıt tüketimi 5.0-4.8 lt/100 km olarak veriliyor.

ÇOK OKUNANLAR