SEKTÖREL › Yenilenen Hyundai KONA Türkiye'de...

Yenilenen Hyundai KONA Türkiye'de...

22 Aralık 2020 / 00:06 Makyajla birlikte yeni bir motor gamına ve yeni donanımlara da kavuşan KONA satışa sunuldu

Yenilenen Hyundai KONA Türkiye'de...

Hyundai'nin B-SUV segmentindeki başarılı modeli KONA artık daha iddialı. Yeni yüzüyle Türkiye pazarına sunulan otomobil; yeni görünümü, elden geçirilen donanım özellikleri ve önemli yenilikler barındıran motor gamıyla iddiasını artırıyor. 281 bin TL ile 358 bin TL arasında fiyat etiketleri taşıyan Hyundai KONA'nın tüm versiyonları yüzde 80'lik ÖTV diliminde bulunuyor.

Ön ve arkadaki tasarım yenilikleriyle daha şık ve sofistike bir görünüm kazanan Hyundai KONA'nın ön tasarımı, sportif detaylar ve yeni plastik eklentilerle dikkat çekiyor. Uzatılan ve orta ızgaranın üzerinde keskin bir şekilde son bulan motor kaputu, daha dar tasarlanan LED gündüz farları ve yeni tampon tasarımıyla daha modern bir ön tasarım sunan KONA'nın boyutlarında da farklılıklar bulunuyor. Makyaj öncesine göre gövdesi 40 mm daha uzun ve geniş olan otomobil artık dinamik bir görünüm sunarken, yepyeni N Line versiyonunda ise dinamizm daha fazla ön plana çıkarıyor.

e9278c19e224d57a82cf1913af2f88c9_3.jpg

Ocak ayından itibaren satışa sunulacak olan KONA N Line sportif ön ve arka bölümü, gövde rengi kaplamaları ve özel elmas kesim jant tasarımıyla öne çıkıyor. KONA'nın tampon altı parçası, N Line versiyonunda daha alçakta konumlandırılan bir difüzör ile değiştirilmiş. Daha büyük, ve daha geniş hava girişline sahip olan arka tampon, köşelerde yer alan N tarzı kanatlar ve sağ tarafa konumlandırılan çift çıkışlı son susturucu ile son derece sportif görünüyor.

e9278c19e224d57a82cf1913af2f88c9_2.jpg

Yeni KONA'nın iç mekanı öncekinden daha sportif ve daha modern bir görünüme sahip. Görsel değişim, teknolojik donanımlarla sağlanırken aynı zamanda içerideki kalite algısı da iyileştirilmiş. İlk kez yeni i20'de karşımıza çıkan 10,25 inçlik dijital bilgi ve eğlence sistemi, Elite donanım seviyesinde olmak üzere yeni KONA’da da sunuluyor. Yüksek kaliteli bu ünite, bölünmüş ekran işlevi ve Bluetooth bağlantısı ile birlikte sunuluyor. Hyundai KONA, daha alt donanım seviyelerinde ise 8 inçlik bilgi-eğlence sistemi sunuyor. KONA, Eco, Comfort ve Sport olmak üzere 3 farklı sürüş moduna sahip. Seçilen sürüş modu, sürüş karakterine etki ettiği gibi aynı zamanda 10.25 inçlik supervision gösterge ekranının temasını da değiştiriyor. 

KONA'nın yeni konsolu, yatay yerleşimi vurgulamak için gösterge panelinden ayrılmış. Müşteri talepleri doğrultusunda, elektrikli park freni donanım tablosundaki yerini alırken ayrıca kabine yeni ambiyans aydınlatması da eklenmiş. Hoparlörlerin etrafındaki yeni halkalar ve alüminyum kaplamalı hava menfezleri de daha yüksek bir kalite algısı yaratıyor. 

KONA, artan kalite algısı ve konfor donanımlarının yanı sıra güvenlik ve sürüş destek sistemleriyle de dikkat çekiyor. Şerit ve Yol Takip Asistanı, Ön Çarpışma Önleme Yardımcısı gibi aktif güvenlik donanımları KONA’nın tüm versiyonlarında standart olarak sunuluyor.

e9278c19e224d57a82cf1913af2f88c9_1.jpg

YENİLENEN MOTORLAR VE YENİ SÜSPANSİYONLAR
Hyundai KONA, tümü 7-ileri çift kavramalı DCT şanzımanla kombine edilen ve gücü ön tekerleklere aktaran üç yeni motor seçeneğiyle geliyor. KONA’daki 136 beygirlik 1.6 litre dizel motorun, yeni eklenen 48V mild-hybrid teknolojisi sayesinde bir önceki modele oranla yaklaşık yüzde 10 yakıt ekonomisi sağladığı açıklanıyor. Bu motorun ortalama yakıt tüketimi 4.1 lt/100 km olarak açıklanmakta.

Otomobilin 1.6 litrelik benzinli motoru ise ürettiği 198 bg ile Hyundai KONA’yı sınıfının en güçlü otomobillerinden biri yapıyor. Turbo beslemeli motoru sayesinde 0'dan 100 km/s hıza 7.7 saniyede çıkan KONA 1.6 T-GDI'ın ortalama yakıt tüketimi ise 5.6 lt/100 km olarak veriliyor.

Daha ekonomik bir turbo benzinli motor seçeneği isteyen kullanıcılar içinse 1.0 litrelik T-GDI sunuluyor. 120 beygir güç üreten bu motor, 100 km’de sadece 5.3 litre yakıt tüketiyor. Baz motor seçeneği KONA'yı 0'dan 100 km/s hıza 11 saniyede çıkarıyor.

Selefine kıyasla daha yumuşak bir sürüş için makyajlı KONA'da bir dizi yürüyen aksam güncellemesi yapılmış. Süspansiyon KONA’nın sportif karakterini bozmadan, sürüş konforunu iyileştirmek için yeniden ayarlanmış. Yayların ve amortisörlerin yanında, daha iyi sürüş konforu ve daha iyi ses izolasyonu için stabilizatör çubukları da değiştirilmiş. 

Yeni KONA, “Style”, “Smart”, “Elite” ve “N Line” olmak üzere üzere dört farklı donanım seviyesiyle sunuluyor. KONA 1.0 litre T-GDI ve 7DCT şanzıman kombinasyonu sadece Style donanım seviyesi ile sunulurken daha yüksek konfor için Smart, Elite ve N Line trim seviyelerini seçmek gerekiyor.

e9278c19e224d57a82cf1913af2f88c9_0.jpg

Yenilenen özellikleriyle iddiasını önümüzdeki yıllarda da koruması hedeflenen yeni model ile ilgili olarak konuşan Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel; “KONA, B-SUV segmentinde satışa sunulduğu ilk günden beri güzel bir çıkış yakaladı ve özellikle son iki yılda ülkemizin en sevilen modellerinden biri haline geldi. 2020 yılında da B-SUV segmentinde müşterilerimizin en çok tercih ettiği otomobil olarak zirveye oturdu. Yeni teknolojik özellikleri, kullanışlı yapısı ve şık tasarımıyla KONA’nın amacı B-SUV segmentinde 2021 yılında da liderliği korumak. Bunun için KONA’nın dinamik görüntüsüne ve performanslı olduğu kadar ekonomik olan yeni nesil hafif hibrit motorlarına güveniyoruz” dedi.

ÇOK OKUNANLAR