SEKTÖREL › Yenilenen Jaguar F-PACE Türkiye'de...

Yenilenen Jaguar F-PACE Türkiye'de...

31 Mart 2021 / 00:25 F-PACE, 2.0 litrelik dizel motoru ve 1.311.857 TL’den başlayan fiyat etiketleriyle satışa sunuldu

Yenilenen Jaguar F-PACE Türkiye'de...

Jaguar’ın lüks SUV modeli F-PACE'in makyajlı versiyonu 1.311.857 TL’den başlayan fiyatlarla Borusan Otomotiv Yetkili Satıcıları’nda satışa sunuldu. Geniş ön ızgarası ve yeniden tasarlanmış hava girişleriyle dinamik bir görünüm sunan Jaguar F-PACE, yeni çift “J” blade signature farları, entegre egzoz kaplamaları, yeniden tasarlanan arka rüzgarlık, yeni arka tampon, yeni bagaj kapağı ve tamamen elektrikli Jaguar I-PACE modelini anımsatan yeni stop grubuyla taze bir görünüm sunuyor.

R-Dynamic tasarım seçeneği de sunulan Jaguar F-PACE, daha performans odaklı bir görünüme kavuşurken, ön tarafta yer alan hava girişleri için kullanılan krom çerçeveler ve tampon altlarında yer alan “Dark Techno” kaplamalar aracın etkileyici duruşuna katkı sunuyor.

e6b8e0285f584760178193561636fa56_0.jpg

Yeni Jaguar F-PACE'in daha da artırılan lüks hissiyatı, gelişmiş bağlantı özellikleri ve standartları belirleyen konfora sahip yepyeni bir araç içi deneyimi sunduğu açıklanıyor. Sürücüye odaklanan yeni kokpit tasarımına sahip olan F-PACE, ayrıca standart olan ısıtma ve opsiyonel soğutma fonksiyonlarına sahip daha konforlu koltuklar ve yeni bir ortam aydınlatma sistemi sunuyor. Otomobilde 13 hoparlörlü Meridian Ses Sistemi standart olarak sunulurken, 17 hoparlörlü Meridian Surround Ses Sistemi ise opsiyon listesinde yer alıyor.

e6b8e0285f584760178193561636fa56_4.jpg

Yeni Jaguar F-PACE verimli 2.0 litre dizel motor seçeneğiyle düşük yakıt tüketimi sunuyor. 204 bg güç ve 430 Nm tork değerleri sunan motor, gücünü dört tekerleğe birden 8-ileri otomatik şanzımanla aktarıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 8.0 saniyede tamamlayan Jaguar F-PACE, fabrika verilerine göre 100 kilometrede ortalama 6,2 litre yakıt tüketiyor.

F-PACE, Intelligent Driveline Dynamics özellikli Jaguar Dört Çeker sistemine, farklı sürüş modları sunan  sahip Jaguar Drive Control ve Adaptive Dynamics süspansiyon sistemiyle donatılan F-PACE’de, sürücünün gaz tepkilerini, vites değiştirme noktalarını, direksiyon sertliğini ve süspansiyonun ayar seçeneklerini kişisel tercihlere göre ayarlanmasını sağlayan Configurable Dynamics özelliği de bulunuyor.

e6b8e0285f584760178193561636fa56_3.jpg

Yeni Jaguar F-PACE, bir dizi yeni teknolojiyi destekleyen, EVA 2.0 olarak adlandırılan Jaguar’ın gelişmiş Elektronik Araç Mimarisine sahip. Pivi Pro bilgi-eğlence teknolojisine tamamen yeni 11,4 inç kavisli cam HD dokunmatik ekrandan erişilebilirken, basitleştirilmiş menü yapıları, sürücülerin iki dokunuşla ana ekrandan ortak görevlerin yüzde 90'ına erişebilmesine olanak tanıyor. Yeni bilgi-eğlence sistemi standart olarak Apple CarPlay® özelliğiyle sunulurken, Bluetooth aracılığıyla aynı anda iki telefonun bağlanmasına olanak tanıyor. Ayrıca kablosuz şarj özelliği de standart olarak sunuluyor.

Sürücülerin önemli bilgilere hızlı bir şekilde erişmesine yardımcı olmak için yeni Jaguar F-PACE ayrıca tam ekran navigasyon gösterebilen, gelişmiş grafiklere ve yapılandırılabilir bir düzene sahip yeni 12,3 inç İnteraktif Sürücü Ekranı ile dikkat çekiyor. Opsiyonel Head-up Display teknolojisi sürücülerin ihtiyaç duydukları tüm bilgilere en az dikkat dağıtıcı şekilde görüntüleyebilmelerini sağlıyor.

e6b8e0285f584760178193561636fa56_1.jpg

Segmentinde ilk olarak sunulan Aktif Yol Gürültü Engelleme teknolojisi, sürekli olarak yol yüzeyinden gelen titreşimleri izlerken, yolcular tarafından duyulan gürültüyü ortadan kaldırmak için gereken ses dalgalarını da hesaplıyor. Bunun yanında Motor Gürültü Engelleme özelliği konfor hissini daha da artırmak için kabini istenmeyen motor gürültüsünden izole ediyor.

NanoeTM iyonizasyonu sürücü ve yolcuya kabin içinde daha steril bir atmosfer sağlarken, özellik etkinleştirildiğinde özel olarak tasarlanmış bir filtre dışarıdaki hava içerisinde bulunan küçük partikülleri, toz ve polen gibi uçucu alerjik maddeleri kendine çekerek yakalıyor.

Yeni Jaguar F-PACE en yeni gelişmiş sürücü destek teknolojilerinden yararlanıyor. Standart olarak sunulan Premium LED farlar, Hareketli Yön Göstergelerine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Adaptif Sürüş Huzmesi, karşıdan gelen araç sürücülerinin gözlerini kamaştırmamak için ışık huzmesini otomatik olarak bölerken karanlıkta daha fazla görüş sağlıyor. Ayrıca Yeni Jaguar F-PACE’de opsiyonel olarak Pixel LED farlar da tercih edilebiliyor.

e6b8e0285f584760178193561636fa56_2.jpg

Ön ve arkadaki yolcuları araçtan çıkarken yaklaşan bir başka aracın veya bisikletlinin varlığına karşı uyarabilen Clear Exit Monitor’un yanında, Jaguar’ın en yeni 3D Çevresel Görüş Kamerası teknolojisi, otomobille manevra yaparken daha fazla ayrıntı ve gerçek zamanlı görüntüleme seçeneği sunmak için en son kamera teknolojisini kullanıyor. F-PACE’de sunulan Vale Modu, park görevlisine araç teslim edildiğinde bagaj bölmesine erişim izni vermezken, telefon numaraları veya navigasyon adreslerine ulaşılmasını önlemek için dokunmatik ekranın çalışmasını da engelliyor. Vale Modu açık olduğunda kameralar ve park yardımı gibi yalnızca temel sürücü destek özellikleri aktif olarak kullanılabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR