SEKTÖREL › Yenilenen Mercedes-Benz GLC Türkiye'de...

Yenilenen Mercedes-Benz GLC Türkiye'de...

16 Eylül 2019 / 00:11 Mercedes-Benz GLC 508.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu

Yenilenen Mercedes-Benz GLC Türkiye'de...

Yeni Mercedes-Benz GLC, benzinli ve dizel motor seçenekleriyle Türkiye pazarına sunuldu. Gelişmiş öncü teknolojilere, dinamik bir tasarıma ve en gelişmiş bilgi-eğlence sistemlerine sahip olan GLC, Mercedes-Benz dünyasının en yeni ve en iyi özelliklerini bir arada sunuyor. Yenilenen GLC'nin ülkemizdeki başlangıç fiyatı 508.000 TL olarak belirlenmiş.

cb6a022b9d5d2330767c1820980890fe_0.jpg

GLC'nin dış tasarımı, geniş gövde ve dikkat çekici tasarım detaylarıyla sportif bir görünüm sergilerken; önden arkaya kadar uzanan krom eklentiler, yeni tasarımlı farlar ve sert hatlara sahip ön ızgara da güçlü bir arazi aracı görünümünü beraberinde getiriyor. Markanın imajına uygun olarak iç mekânda, lüks ve kullanıcı dostu donanımlar çok başarılı bir şekilde harmanlanmış. İç mekânda bilgi ve eğlence sistemine ait daha geniş dokunmatik ekranlar sunuluyor. Sürüş yardım sistemlerinin kapsamı, Araçtan Çıkış Uyarı Sistemi gibi fonksiyonlarla daha da genişletilirken, özellikle geri manevraları kolaylaştıran römork manevra yardımcısı da bir diğer yenilik olarak devreye giriyor. Makyajla birlikte kapsamları daha geliştirilen sürüş destek sistemleri arasında yer alan DISTRONIC, Aktif Takip Yardımcısı ve Aktif Direksiyon Yardımcısı, sürücüyü mesafe takibi ve aracı yönlendirme konusunda destekleyerek sürüş konforu ve güvenliğe katkı sağlıyor. Sistem, aracın hızını virajlarda veya kavşaklarda otomatik olarak ayarlarken, direksiyon yardımcısı şeritte kalmaya ve şerit değiştirmeye yardımcı oluyor. Sürücünün yaklaşmakta olan trafiği gözden kaçırması halinde Aktif Fren Yardımcısı’nın dönüş fonksiyonu fren yaparak, olası çarpışma riskinin önüne geçiyor. 

cb6a022b9d5d2330767c1820980890fe_1.jpg

Mercedes-Benz GLC’deki en önemli gelişmelerden biri yeni nesil MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi). Dokunmatik ekranlara sahip bilgi ve eğlence sistemi, arttırılmış gerçeklik özelliğine sahip navigasyon, tuş veya “Hey Mercedes!” anahtar sözcüğü ile etkinleştirilebilen akıllı sesli komut sistemi, bağlanabilirlik özellikleri ve kullanıcı dostu arayüzüyle yenilenen GLC’yi en güncel teknik standartlar noktasına taşıyor. 

GÜÇLÜ VE VERİMLİ MOTOR SEÇENEKLERİ

Yeni GLC, her biri 9-ileri 9G-TRONIC şanzımanla kombine edilen en güncel 4 silindirli benzinli ve dizel motor seçenekleri ile satışa sunuluyor. Baz versiyon olarak sunulan GLC 200'de 197 beygir gücünde 2-litrelik turbo benzinli motor görev yapıyor. 194 beygirlik 2-litre motora sahip GLC 220 d 4MATIC ve aynı hacimden 245 bg güç değeri sunan GLC 300 d 4MATIC ise GLC'nin dizel motor seçeneklerini oluşturuyor. Güçlü dizel motor otomobilin Coupe gövdeli versiyonunda da sunuluyor.

cb6a022b9d5d2330767c1820980890fe_2.jpg

GLC Coupe'de ayrıca bir de 63 AMG versiyonu sunulmakta. Coupé-SUV forumndaki Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+, standart versiyonu haricinde bir de “S” modeline sahip. Her iki araçta da 4.0 litre hacimli V8-Biturbo motor görev alırken iki farklı güç versiyonu sunuluyor. Giriş seviyesinde 476 bg ve 650 Nm üreten motor, “S” versiyonunda ise 510 bg ve 700 Nm üretiyor. GLC 63 4MATIC+, 0-100 km/s hızlanmasını 4,0 saniyede tamamlarken “S” versiyonu sadece 3,8 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Baz versiyon 250 km/s ile elektronik olarak sınırlandırılırken AMG Sürücü Paketli versiyonlar 280 km/s maksimum hıza ulaşıyor. 

Yeni GLC, ilk kez ön ve arka aksları kademesiz olarak ayarlayan DYNAMIC BODY CONTROL ile sürüş modu seçilebilen süspansiyonla yollara çıkıyor. Sürüş koşulları, hız ve yol durumuna göre, motor, şanzıman ve direksiyon özellikleriyle birlikte her bir tekerleğin amortisör sertliği bağımsız olarak ayarlanıyor. Ek olarak yürüyen aksam daha sportif ve karakterli bir direksiyon sistemiyle destekleniyor. Sürücü, DYNAMIC SELECT tuşu ile üç farklı sürüş modundan birini seçebiliyor. “Sport” ve “Sport+” sürüş modlarında daha sert bir yapı ortaya koyan süspansiyon “Comfort” modunda ise daha konforlu bir sürüş sunuyor. 

ÇOK OKUNANLAR