GÜNDEM › Yenilenen Qashqai’den ilk görüntüler...

Yenilenen Qashqai’den ilk görüntüler...

08 Kasım 2013 / 10:30 Nissan Markasının Avrupa’da tasarlanan ilk modeli olacak...

Yenilenen Qashqai’den ilk görüntüler...

Nissan'ın kompakt SUV modeli olan ve markanın en başarılı modellerinden biri olan Qashqai ilk kez 2007 yılında piyasa çıkmıştı. O zamandan bugüne kadar köklü bir değişiklik yaşamayan Qashqai bu defa yepyeni bir görünüme kavuştu.

Nissan Ürün Geliştirme Yöneticisi Andy Palmer yaptığı açıklama ile yeni Qashqai’nin köklü tasarım ve teknolojik değişikliklere uğrayacağını, yeni modelin kesinlikle güncel Qashqai’nin makyajlı versiyonu olmayacağını belirtti.

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan X-Trail ile birlikte ilk kez Renault-Nissan ortak ürünü CMF platformunu kullanacak yeni Qashqai, 2013 yılı sonunda piyasada olacak. Markanın Avrupa’da tasarlanan ilk model olacak Qashqai, İngiltere’deki Sunderland fabrikasında üretilecek. Yeni modelde 1.2 lt 113 beygir turbo beslemeli benzinli motor dışında, 110 beygirlik 1.5 dCi ve 130 beygir gücündeki 1.6 lt dCi dizel motorların da kullanılması bekleniyor. Qashqai Türkiye pazarına 2014’ün ilk aylarında ithal edilecek. Modelin 1.6 lt dCi motorulu versiyonunda markanın yeni geliştirdiği X-tronic şanzımanda opsiyonel olarak sunulacak. Kiki çeker olarak satılacak olan 1.6 lt dCi model yakıt tükıetimiyle de oldukça iddialı. Aracın otomatik vitesli versiyonu 4.6 lt / 100km 'lik bir yakıt tüketimine sahipken düz vitesli seçeneği 4.4 lt / 100km yakıt tüketimi sağlıyor.

2014 yılında satışa sunulacak yeni Qashqai, ilk defa hybrid teknolojisi ile buluşacak. 
Andy Palmer, hybrit Qashqai modelinin benzinli ve dizel motorlu modellerden 1 yıl sonra, 2015 yılında Avrupa’da satışa sunulacağını açıkladı. 1.2 litrelik turbo beslemeli motor, üreteceği 113 beygir güç ile hybrid teknolojisini birleştirecek ve 1.6 litrelik benzinli motorun yerini alacak.

ÇOK OKUNANLAR