SEKTÖREL › Yenilenen Transporter ve Caravelle bayilerde

Yenilenen Transporter ve Caravelle bayilerde

30 Kasım 2019 / 15:24 Transporter yeni görünümü ve teknolojik yenilikleriyle Türkiye pazarına sunuldu

Yenilenen Transporter ve Caravelle bayilerde

Volkswagen Ticari Araç'ın popüler modeli Transporter, yenilenen özellikleriyle showroomlarda yerini aldı. Yeni Transporter, Panel Van, City Van ve Camlı Van modelleriyle satın alınabiliyor. Transporter'ın 110 ve 150 bg gücünde iki farklı versiyonu bulunan 2.0 litrelik TDI motor, uzun şasi ve manuel şanzımanla sunulan Panel Van modelinde, elektromekanik servo direksiyon, elektronik kontrollü klima ve hız limitleme özellikli hız sabitleyici gibi yenilikler bulunuyor.

cc732ae760be40b02ba3cd02f1e903a6_0.jpg

City Van ve Camlı Van modelleri ise manuel veya otomatik şanzıman seçenekleriyle alınabilen 150 beygirlik 2.0 litre TDI motor, standart ve uzun şasi seçenekleriyle sunuluyor. Yeni versiyonlarda gövde rengi tamponlar, yan ayna, kapı kolları, krom ızgara, elektromekanik servo direksiyon, App Connect, 6,5" ekranlı Composition Colour radyo, hız limitleme özellikli hız sabitleyici ve elektronik kontrollü klima gibi yenilikler bulunuyor. 

Yeni Caravelle modeli Comfortline donanımıyla satışa sunuluyor. 2.0 litrelik TDI motorun 150 beygir gücündeki versiyonunu otomatik veya manuel şanzıman seçenekleriyle ve uzun şasiyle sunan yeni Caravelle’de, mevcut modelden farklı olarak, App Connect, 6,5" ekranlı Composition Colour radyo, hız limitleme özellikli hız sabitleyici ve her lastiğin basıncını ayrı ayrı denetleyen lastik basınç göstergesi gibi yenilikler bulunuyor. 2020 yılında pazara sunulacak olan Caravelle Highline modelinde ise dijital gösterge paneli (Active info display), 9,2” ekranlı navigasyon sistemi, otomatik olarak park alanına giriş çıkış sağlayan Park Asistanı ve geri görüş kamerası özellikleri bulunacak.

cc732ae760be40b02ba3cd02f1e903a6_1.jpg

Yeni Transporter'la ilk kez sunulan elektromekanik servo direksiyon, iki büyük avantajı da beraberinde getiriyor: hidrolik sistemin aksine yeni direksiyon sistemi, yüksek hızlarda güvenliği, düşük hızlarda da konforu artırıyor. Elektromekanik servo direksiyon sistemi, direksiyon komutlarını tekerleklere önceki modellerde bulunan sistemlere göre daha hızlı iletiyor. Bu da Yeni Transporter'ın hissedilir biçimde daha çevik ve hassas olmasını sağlıyor. Direksiyonun elektromekanik olarak kontrol edilebilirliği birçok yeni sürücü destek sistemine erişim imkanı tanıyor. Yeni sürücü destek sistemleri arasında opsiyonel olarak sunulan; şeritten çıkma durumunda direksiyona müdahale ederek aracı şerit içinde tutmaya yardımcı olan Şerit Takip Asistanı, Yeni Transporter’ın otomatik olarak park alanına giriş çıkış yapmasını sağlayan Park Asistanı, römorkla geri gitmeye çalışan sürücülerin manevra yapmasını kolaylaştıran Römork Dengeleme Asistanı, sürücüye trafik işareti ve hız sınırlarını gösteren Trafik İşareti Tanıma gibi sistemler yer alıyor. 

cc732ae760be40b02ba3cd02f1e903a6_2.jpg

Yeni Transporter’da standart olarak sunulan ‘Yorgunluk Tespit Sistemi’ sürüş hareketlerinde yorgunluk tespit ettiği anda sürücüyü yolculuğa ara verilmesi konusunda hem görsel hem de sesli olarak uyarıyor. Özellikle viyadüklerde, kötü hava koşullarında ve yüksek süratlerde, Yeni Transporter’ın yola daha sıkı tutunmasını sağlayan Rüzgar Savrulma Asistanı da standart olarak sunuluyor.

Bir başka güvenlik sistemi olan ‘İkincil çarpışma önleme asistanı’ da standart olarak sunuluyor. Sistem, olası ikinci çarpışmayı önleme amacıyla ilk çarpışmadan sonra aracı frenliyor. İki bağımsız sensör sayesinde çarpışmanın derecesini algılıyor ve çarpışma yeterince kuvvetliyse aracı frenliyor ve hızını 10 km/s'ye kadar düşürüyor. Frenleme esnasında sürücü aracın kontrolünü istediği zaman devralabiliyor.

Yeni Transporter, sınıfında tüm ürün gamında dört tekerlekten çekiş özelliği sunabilen tek model olma özelliğine sahip. 4Motion sistemi, zorlu arazi koşullarında bile maksimum çekiş ve güvenli sürüş sağlıyor. 

Yeni Transporter'ın 110 beygir gücünceki Panel Van versiyonu 139.000 TL, 150 beygirlik Panel Van versiyonu 150.500 TL, standart şasili City Van versiyonu 164.500 TL  ve uzun şasili City Van versiyonu ise 177.000 TL'lik lansman fiyatlarıyla sunuluyor. Yeni Caravelle ise 230.500 TL'den başlayan fiyat etiketleri taşıyor.

ÇOK OKUNANLAR