YENİ MODELLER › Yenilenen Yaris'te 1.5 litrelik yeni motor

Yenilenen Yaris'te 1.5 litrelik yeni motor

08 Mart 2017 / 15:14 Toyota, Cenevre'de sergilediği Yaris'te 1.5 litrelik yeni bir motor seçeneğine yer verdi

Yenilenen Yaris'te 1.5 litrelik yeni motor

Yenilenen Yaris gün ışığına çıktı. Toyota'nın otomobilin geliştirilmesinde 90 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirdiği ve Yaris'te 900’den daha fazla yeni parça kullanıldığı açıklanıyor.  Otomobilin yeni ön ve arka tasarımı ise, Toyota’nın Fransa’daki ED2 tasarım stüdyoları tarafından yapılmış.

Toyota mühendisleri Yaris’i geliştirirken, müşteri geri bildirimlerinden de yararlanarak otomobili daha konforlu, daha iyi yol tutan ve daha sessiz bir sürüşe sahip olacak şekilde tasarlamış. Ayrıca yeni Yaris ile birlikte, mevcut 1.33 litrelik motor da yerini yeni 1.5 litrelik dört silindirli benzinli üniteye bırakıyor. Gelecekte yürürlüğe girecek Euro 6c emisyon standartlarını karşılayacak şekilde geliştirildiği açıklanan bu atmosferik motor, 111 bg güç ve 136 Nm tork değerleri sunuyor. Yaris’in sahip olduğu bu yeni motor 1.33 litrelik motorla karşılaştırıldığında otomobilin 0-100 km/s hızlanmasını 0.8 saniye iyileştiriyor.

Yaris, hibrit bir versiyon sunmayı da sürdürecek. Toyota’nın hibrit teknolojisi, daha akıcı ve rahat bir sürüş sağlarken, kusursuz bir yakıt ekonomisi ve düşük emisyon değerleri sunuyor (75 g/km CO2).

ÇOK OKUNANLAR