SEKTÖREL › Yerli otomobil adına Türkiye'den dev adım!

Yerli otomobil adına Türkiye'den dev adım!

27 Kasım 2013 / 15:48 Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in buluşmasında, ortak otomobil üretimi kararı alındı...

Yerli otomobil adına Türkiye'den dev adım!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in St. Petersburg buluşmasından “ortak otomobil üretimi” kararı çıktı. Rus otomotiv şirketi “Gaz”, bu amaçla yerli bir ortakla Sakarya’da otomobil üretimine yönelik montaj hattı kuracak. Rus üretici Gaz ile Türk şirketi, Türkiye’de müşterek otomobil üretimine yönelik işbirliği yapacak. Bu çerçevede Rus otomotiv üreticisi Gazelle ile bir Türk şirketi Sakarya’da montaj hattı kuracak. Öncelikle ortak montajla başlayacak işbirliğinin ileride seri üretime dönüştürülmesi planlanıyor.

2004’te bir süre Türkiye’de üretim yapan Gaz şirketi daha sonra 2012’ye kadar faaliyetlerine ara vermişti. Gaz markasını ürettiği hafif ticari araçlardan tanıyan Türk Otomotiv Pazarı, üretilmesi planlanan araçları hem iç pazarda kullanılması hem de Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ihraç etmeyi planlanıyor.

Rusya hafif ticari araç pazarında yüzde 52’lik paya sahip Gaz’ın Türkiye’de üretilen modeli GAZelle Business, 3.5 ton ağırlığı ve 1.5 ton yük kapasitesi ile bir çok iş kolu için kolaylık sağlıyor.Halen hafif ticari araçlar, kamyon ve otobüs üretiminin yanı sıra uluslararası markalara için de araç üretimi gerçekleştiren Gaz, 80 yılı aşkın bir geçmişe sahip.

 

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR