GÜNDEM › “Yerli otomobil”in prototipi ortaya çıktı!

“Yerli otomobil”in prototipi ortaya çıktı!

13 Ekim 2015 / 23:14 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilin prototipinin ilk fotoğrafını yayımladı

“Yerli otomobil”in prototipi ortaya çıktı!

Yerli otomobil projesinde bugün büyük bir adım atıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil projesi ile ilgili olarak üç prototip üretildiğini, otomobilin Ar-Ge çalışmalarına ise TÜBİTAK tarafından devam edildiğini açıkladı. Ayrıca kişisel twitter hesabından geliştirilmekte olan prototiplerin fotoğraflarını ya yayımlayan Bakan Işık, otomobilin seri üretimine başlanabilmesi için bir “babayiğit” beklediklerini ifade ederken, yerli otomobilin 2020 yılında yollara çıkmasının planlandığının sinyallerini verdi. Bakan Işık ayrıca projeye göre 30-40 adet yerli otomobil prototipinin 2016 yılında her türlü mevsim ve arazi şartlarında denenmek üzere üretileceğini de bildirdi.

Yerli otomobil projesi ile ilgili garip bir durum ise sosyal medyayı salladı. Otomobil tutkunları Bakan Işık’ın yayımladığı fotoğraflarda yer alan prototiplerin Cadillac’ın Saab 9-3 platformu üzerinde yer alan BLS modeli olduğunu fark etti. Daha sonra internete düşen videolarda yer alan otomobillerin ise Saab’ın 9-3 modelinin aynısı olduğu anlaşıldı. Bu durum ile ilgili olarak medyada pek çok yorum yapılmış olmasına karşın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı veya TÜBİTAK’tan henüz bir açıklama yapılmadı.

Yerli otomobil projesinin General Motors’un Epsilon platformu üzerinde yer alması nedeniyle yukarıda bahsedilen otomobillerin gövdelerinin tercih edildiği, ancak yerli otomobil projesinde kullanılacak olan motor bloğu gibi önemli parçaların gerçekten yerli olarak geliştirildiği ve üretileceği iddiası ise önemli başka bir nokta olarak gösterilebilir.

ÇOK OKUNANLAR