GÜNDEM › Yerli otomobilin tasarımı emin ellerde!

Yerli otomobilin tasarımı emin ellerde!

12 Aralık 2019 / 01:40 Merakla beklenen yerli otomobilin tasarımında Pininfarina'nın imzası bulunuyor

Yerli otomobilin tasarımı emin ellerde!

Türkiye'nin Otomobil Girişimi Grubu (TOGG) tarafından hayata geçirilen yerli otomobil projesinin ilk meyvesi, otomotiv basınının davetli olmadığı özel bir etkinlik ile önümüzdeki haftalarda gösterilecek. Bugüne kadar sır gibi saklanan yerli otomobilin tasarımı ve teknolojisi büyük bir merak konusuydu. Adığımız bilgiye göre tanıtılacak otomobilin tasarımı ünlü İtalyan tasarım stüdyosu Pininfarina'ya emanet edilmiş. 

Hazırlanan ilk modelin elektrikli bir SUV olacağını biliyoruz. Hatta sedan gövdeli ikinci model için de çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu söyleniyor. TOGG, 2030 yılıına kadar toplam beş farklı gövdede otomobil hazırlayacak. Üretimine 2022 yılında başlanması planlanan ilk modelin teknik verileri ve teknolojisi hakkında henüz bilgi sahibi değiliz, ancak tasarımın Pininfarina tarafından yapılmış olması umut verici. İtalyan firmanın Çinli bir üretici için tasarladığı ve aşağıda fotoğrafta gördüğünüz K350 adındaki model, yerli SUV modelimizin de iddialı bir görünüme sahip olacağını düşündürüyor.

7a32d78c856e04f9746e0589a33dcd36_0.jpg

1930 yılında Battista Pinin'farina tarafından kurulan Pininfarina, bugüne kadar Ferrari'den Alfa Romeo'ya, Peugeot'dan Fiat'a, hatta Hyundai'den Chevrolet'ye kadar pek çok üretici için tasarımlar yaptı. Firmanın en çarpıcı tasarımları arasında; Chevrolet Rondine, Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso, Ferrari Daytona, Ferrari GTO, Ferrari Testarossa, Ferrari F40, Ferrari Enzo, Lancia Florida, Peugeot 406 Coupe, Peugeot 306 Cabriolet, Alfa Romeo Spider, Alfa Romeo 164, Ford Focus CC ve Honda Beat gibi daha pek çok önemli otomobil bulunuyor. Bunun yanında Pininfarina'nin eleştiri oklarına hedef olan tasarımları da mevcut. Bu tasarımlara en iyi örnek de 2000'li yıllarda yollara çıkan Hyundai Matrix olarak gösterilebilir. 

ÇOK OKUNANLAR