SEKTÖREL › Yılın off-road aracı yine Unimog seçildi!

Yılın off-road aracı yine Unimog seçildi!

20 Temmuz 2019 / 16:48 Unimog, “Off-Road Magazine” ödüllerinin “Özel Araçlar” kategorisinde “Yılın Off-Road Aracı” seçildi

Yılın off-road aracı yine Unimog seçildi!

Mercedes-Benz Unimog, kazandığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. “Off-Road Magazine” tarafından “Özel Araçlar” kategorisinde “Yılın Off-Road Aracı” seçilen Unimog, 15 yıldır aralıksız olarak bu ödülü kazanmasıyla kendine ait bu rekoru bir kez daha kırdı. Orman yangınlarından tren yolu tamiratına, sivil savunma aktivitelerinden kar küremeye kadar farklı alanlarda kullanılabilen özellikleriyle dünyanın en donanımlı araçları arasında sayılan Unimog, Türkiye’de U 4023 ve U 5023 versiyonları ile özellikle macera tutkunlarına hitap ediyor. Her biri sipariş üzerine kişiye özel olarak üretilen Unimog, Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Ankara Koluman Motorlu Araçlar aracılığıyla sipariş edilebiliyor. Mercedes-Benz Unimog’u Türkiye’de kullanmak için C Sınıfı ehliyet sahibi olmak ve SRC, Psikoteknik belgelerine sahip olmak yeterli.

Mercedes-Benz’in Wörth Fabrikası’nda markanın diğer kamyon modelleriyle beraber üretilen Unimog, bu sayede seri üretim Mercedes-Benz kamyonların verimlilik, yüksek kalite güvencesi ve yedek parçaların hızlı temini gibi avantajlarından yararlanıyor. Mercedes-Benz Unimog, dinamizmi vurgulayan radyatör ızgarası ve yeni nesil farları da kapsayan tamponu ile modernleşme sürecini sürdürüyor. Unimog’un sahip olduğu, lastik basınç kontrol sistemi “Tirecontrol Plus” sayesinde, lastik basıncı hareket edilen zemine göre araçtan inmeden kabin içindeki ekrandan “Yol”, “Kum” ve “Çamurlu Arazi” modlarına ayarlanabiliyor. Unimog U 4023’ün alüminyum kasasında 3 ton, Unimog U 5023 modeli ile ise 7,5 ton yük de taşınabiliyor. Ayrıca araçta bulunan römork ön hazırlığı ile istendiği takdirde araca sonradan motosiklet ve bot gibi malzemeleri çekebilmek için römork takılabiliyor.

Mercedes-Benz Unimog’da, OM 934 serisindeki yüksek tork değeri sunan 4 silindirli ve 5,1 litre hacmindeki BlueTec 6 motor, 231 bg güç ve 1200 ile 1600 d/d arasında 900 Nm maksimum tork değeri sunuyor. Yasal hız sınırları çerçevesinde bulunan 90 km/s’lik maksimum hıza ulaşabilen Unimog, daha uzun yolculuklar ve otoyol trafiğine uyum sağlıyor.

ÇOK OKUNANLAR