YENİ MODELLER › 2014 Mini Cooper Dizel Hybrid

2014 Mini Cooper Dizel Hybrid

28 Kasım 2013 / 09:30 2014 yılına yeni modeli ile giriş yapacak olan Mini, artan taleplerin üzerine yeni modellerinde dizel hibrit seçeneği sunacak!

2014 Mini Cooper Dizel Hybrid

Marka sorumlusu Pat Mckenna AutoGuide ile yaptığı röportajda Amerika için dizel motorlu modeller Avrupa içinde dizel hibrit modellerini hazırlandıklarından bahsetti.

Amerika'daki otomobil kullanıcılarının dizel motorlu otomobillere olan ilginin artmasından kaynaklı olarak yeni modelin dizel versiyonlarını Amerika'ya göndermeyi planladıklarını açıklayan Mckenna,"Mini Cooper'ı dizel motorlu olarak kullanmak isteyen Amerikalı müşterilerimizin telepleri arttığı için böyle bir karar aldık" açıklamasını yaptı.

Avrupa'da satılması planlanan dizel Mini özellikleri hakkında bilgi vermemiz gerekirse, 1.5 litre hacminde turbo dizel motor 110 bg güç ve 269 nm tork üretecek. Otomobilin yakıt tüketimi ise karma olarak 3.5lt/100km verisine sahip. Ayrıca Avrupalı müşterilerin isteği olan Cooper SD, yani dizel motorlu S donanımına sahip model de oluşturulacak ve SD'de daha güçlü bir dizel motor olacak.

Mckenna dizel motorlu hibrit versiyon hakkında da bazı bilgiler verdi. Hibrit Mini Cooper'ın diğer modellerden farklı olmayacağını ve sadece motor teknolojisi olarak farklılık göstereceğini belirtti. Ayrıca Amerika otomobil pazarının talepleri doğrultusunda bu modelin Amerika'da da satılabileceğinden bahsetti.

ÇOK OKUNANLAR