YENİ MODELLER › 2014 TESLA MODEL X DÖRT TEKERLEKTEN ÇEKİŞLİ OLACAK !

2014 TESLA MODEL X DÖRT TEKERLEKTEN ÇEKİŞLİ OLACAK !

06 Kasım 2013 / 07:56 Tesla Model X sadece dört tekerlekten çekişli olarak üretilecek ve Model S'den daha pahalı olacak...

2014 TESLA MODEL X DÖRT TEKERLEKTEN ÇEKİŞLİ OLACAK !

Tesla Motors CEO'su Elon Musk Model X hakkındaki detayları açıkladı. Model X sadece dört tekerlekten çekişli versiyonu ile üretilecek. Otomobilin fiyatı ise Model S'den biraz daha pahalı olacak.

Tesla'nın internet sitesinde yapılan tanıtıma göre Model X hem arkadab itişli hemde dört çekerli olarak üretilecekti, Elon Musk'un Londra'daki Tesla showroom'u açılışında yaptığı konuşmaya göre ise sadece dört çekerli olarak üretilecek. Tesla'nın internet sitesinde yapılan yayına göre iki farklı motor seçeneği olacak. Buna göre Model X, 60 kWh ve 85 kWh olarak müşterilerine iki farklı seçenek sunacak.

Tesla'nın üretim planlarının ilk sırasında gelen Model X'in üretimi bu yılın sonunda başlayacak. Daha önce yapılan açıklamada üretim 2013 yılı içerisinde başlamış olacaktı ama markanın, Amerika Enerji Bölümünden alınan 465 milyon dolarlık krediyi erken ödemeye başlama kararı üretime bir süreliğine sekte vurdu ve 2014 yılı başlarında Model X'in seri üretimine başlanacağının haberi verildi.

Elon Musk'un yaptığı açıklamaya göre üretime başlanacak ilk modeller sağdan direksiyonlu otomobiller olacak ve ilk önce İngiltere pazarına satışına başlanacak. Ayrıca Model S'in de öncelikle İngiltere pazarı odaklı üretimi yapılması ve teslimatların gerçekleşmesi bekleniyor.

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR